Explozie Crevedia. Chirieac: Avem numai ghinioane sau, dacă vreți, radiografii exacte ale societății românești

Foto: Catalin Mihai Buzdugan Facebook
Foto: Catalin Mihai Buzdugan Facebook

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut un comentariu după tragedia de la Crevedia.

'Cred că este prea devreme să găsim vinovați, să tragem concluzii. Putem spune doar că, în ultima vreme, sunt numai ghinioane sau, dacă vreți, doar radiografii exacte ale societății românești am avut. De la femeia care a murit cu zile la Maternitatea din Botoșani până la șoferul criminal drogat care a omorât doi tineri. Deocamdată cred că este mult prea devreme să analizăm intervenția. Văd că sunt în plin proces toți oamenii aceștia, pompieri, medici, care sunt acolo. Sunt oameni care fac ceea ce trebuie să facă!', a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

'Este prea devreme. Nu știu ce date a avut doctorul Arafat în coordonarea acestei acțiuni. Nu e doar doctorul Arafat, sunt pompierii care sunt specializați și antrenați pentru astfel de intervenții în locuri de mare pericol, așa cum este o stație GPL. Stăm cu sufletul la gură să vedem ce se întâmplă cu salvatorii, cu arșii. Să știți că un mare ars nu are, din nefericire, șanse mari de supraviețuire, indiferent dacă e tratat în România sau în străinătate.', a mai spus Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV.

De ce explozia de la GPL e ca la Colectiv. Victimele, duse la Floreasca, unde funcționează primul și singurul centru de îngrijire a arșilor grav din România. Informații de ultimă oră

Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni.

Începând din luna decembrie 2022, La Spitalul de Urgență Floreasca funcționează primul și singurul centru de îngrijire a arșilor grav din România. Efortul început în 2003 s-a finalizat în 2022, prin oficializarea primei structuri având această încadrare ca structură sanitară. Este primul centru și este și singurul la ora actuală. Dotarea este extrem de complexă și costisitoare, pentru că se adresează celui mai complex și costisitor tip de pacient imaginabil, pacientul ars.

Actualul centru de îngrijire a arșilor din Spitalul Floreasca are șase paturi de pacienți critici, adică acea unitate de arși înființată care era funcțională sau aproape funcțională la Colectiv, încă șase paturi de pacienți post-critici și încă șase paturi de pacienți cu sechele complexe după arsurile grave.

Astăzi erau două paturi libere la pacienți critici și unul de la pacienți critici poate fi mutat la post-critici. La Floreasca vor fi internați trei pacienți, iar doi sau trei vor fi duși la Bagdasar Arseni. Sunt confirmate două decese și sunt șapte răniți grav. VEZI continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel