Emil Boc, despre reorganizare: Trebuie să ne detaşăm de interesul mărunt, politic

emil-boc2
emil-boc2

Premierul Emil Boc a vorbit, miercuri, la postul public de radio, despre reorganizarea teritorială, relaţia cu UDMR, dar şi despre fondurile pe care le-ar putea atrage judeţele, prin reorganizare. Faţă de interviul de marţi seara, de la TVR1, primul-ministru nu a venit cu noutăţi legate de tema reorganizării.

Iată principalele declaraţii:

-  Reorganizarea administrativ-teritorială este o cale de eliminare a corupţiei. O destructurare a reţelelor clientelare este greu de făcut fără reorganizare. Judeţele noastre au dimensiuni mici, aşa că ele nu pot lua direct bani europeni. Prin reorganizare, judeţele vor putea lua direct bani de la Uniunea Europeană.

-  Dacă am avea judeţe mai mari, atunci un judeţ ar putea atrage până la 2 miliarde de euro.

- Ce înseamnă pentru cetăţean reorganizarea: cetăţeanul nu va face un kilometru un plus pentru serviciile de bază elementare. Ele vor fi şi mai apropiate de cetăţean. În ţara asta trebuie să circule hârtiile, nu oamenii!

-  Nu se schimbă actele a doua zi. Acestea merg până când le expiră valabilitatea. Când expiră buletinul, îţi faci unul nou, cu noua denumire.

Anul viitor, în iunie, vor fi alegeri pentru CJ nou creat. Acesta va stabili denumirea judeţului, iar noi o vom valida la Bucureşti.

-  Sunt tot mai multe semne cu privire la revenirea crizei economice mondiale, mai ales în SUA. Am ajuns într-o situaţie în care suntem feriţi de pericole iminente pe viitor, dacă nu mai cădem în patima populismului.

Citeşte şi:

Cezar Preda: Când am auzit că trebuie adoptată rapid reorganizarea, m-am ciupit: “E o chestie reală?”

- Despre declaraţia lui Cezar Preda, care spunea că s-a "ciupit" când a auzit că în două săptămâni trebuie adoptată legea cu privire la reorganizarea teritorială: Cezar Preda nu mai este membru al BPN. Din punct de vedere politic, nu mai e parte din forul de conducere. Nu a participat la discuţii. Decizia politică a fost luată prin vot pentru susţinerea procesului de reorganizare a ţării. E un parteneriat între Guvern, preşedinte şi PDL. Fără acest parteneriat, n-am fi reuşit să scoatem ţara din criză. Demersul ne-a costat pe toţi, dar îşi arată roadele. La nivel de preşedinte-premier, am purtat discuţia cu foarte mult timp în urmă şi împreună am creionat proiectul.

-  Referitor la afirmaţiile preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, care susţinea că se va ajunge la "insubordonare civică, fără arme": Dialogul este singura cale normală de a rezolva problemele pe care le avem.

Citeşte şi:

Kelemen Hunor: Dacă PDL insistă cu reorganizarea va fi o problemă în Parlament, nu va mai fi majoritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel