FOTO: Elon Musk, întâlnire cu Papa Francisc

Elon Musk, dat în judecată de acționari ai Twitter
Elon Musk, dat în judecată de acționari ai Twitter

Elon Musk a postat pe Twitter o fotografie în care apare alături de Papa Francisc.

Elon Musk a revenit vineri noapte, după o absenţă de nouă zile, pe Twitter, platforma de social media pe care încearcă să o achiziţioneze contra sumei de 44 de miliarde de dolari, şi a publicat o fotografie în care apare alături de papa Francisc, de la o întâlnire care a avut loc joi, informează Reuters, conform Agerpres.

Musk, cel mai bogat om din lume, a publicat o fotografie în care apare alături de suveranul pontif. Imaginea este însoţită de textul: Onorat să mă întâlnesc cu @pontifex ieri.

În imagine mai apar şi cei patru băieţi adolescenţi ai lui Musk, dar nu şi fiica sa transgen, în vârstă de 18 ani, care, pe 20 iunie, a depus o cerere pentru schimbare numelui şi pentru a rupe astfel toate legăturile cu tatăl său. Musk este tatăl a opt copii.

Scopul întrevederii dintre Musk şi papa Francis precum şi locul unde s-a desfăşurat această întâlnire sunt deocamdată necunoscute.

Luna trecută, Musk a spus că mai sunt câteva probleme nerezolvate înainte de achiziţionarea Twitter, printre care numărul de conturi false din sistem, dar şi ponderea datoriilor în oferta de achiziţie. 

Deșeurile în spațiu: UE depinde de SUA pentru siguranța sa

Pe orbita spațială, nu există reguli sau instituții capabile să forțeze guvernele să elimine sateliții dezafectați sau să colecteze resturi. Se pare că Bruxelles-ul ar putea schimba acest lucru.

A distruge propriul satelit pe orbită  pentru a arăta lumii întregi capacitatea sa militară. Este exact ceea ce a făcut Rusia la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

Episodul a dovedit importanța geopolitică și strategică a spațiului, dar a fost și un semnal de alarmă pentru Europa, care astăzi trebuie să se bazeze pe Statele Unite pentru a ști dacă resturile spațiale - poate o rămășiță a satelitului rusesc doborât - riscă să se ciocnească cu unul dintre sateliții săi. 

În ultimele decenii, spațiul a fost ”populat” cu instrumente care permit omenirii să trăiască într-un context de interconectare perenă, datorită schimbului continuu de date între cele mai comune tehnologii, precum smartphone-uri, televizoare și navigatoare auto și sateliți aflați pe orbită.

Cu toate acestea, în spațiu nu există reguli sau instituții capabile să oblige guvernele să scoată sateliții care nu mai sunt în funcțiune sau să colecteze resturi rămase pe orbită.

Prin urmare, există un risc tot mai mare de coliziuni cu consecințe pentru activitățile umane care se bazează pe date satelitare. 

Probleme critice neglijate până acum de Bruxelles, care continuă să se bazeze pe aliații americani pentru a-și garanta securitatea, așa cum subliniază un articol recent publicat în Politico Europe, citat de Europa Today.

”Deși UE dispune de resurse spațiale de talie mondială, inclusiv sistemul de navigație și poziționare Galileo și rețeaua de observare a Pământului, Copernicus, Uniunea a rămas în urma Statelor Unite și a Chinei în domenii cheie ale cursei spațiale, precum lansatoarele, constelațiile de sateliți și cunoașterea contextului spațial, crucial pentru securitate și prosperitate în secolul XXI”, se arată în publicația citată.

Cu toate acestea, UE ar putea inversa cursul folosind metoda deja aplicată pe web: dictează reguli aplicabile oricui dorește să facă afaceri pe piața unică europeană de la aproximativ 450 de milioane de oameni.

”Europa ar putea fi de fapt o forță pentru reglementarea echitabilă, managementul durabil al traficului și controlul armelor în spațiu: trebuie doar să se uite la propria apărare”, conchide Politico, încurajând Bruxelles-ul să investească în securitatea spațială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel