Donald Trump, sigur că Putin nu ar fi atacat Ucraina dacă el ar fi fost încă preşedinte al SUA

Facebook Donald Trump
Facebook Donald Trump

Donald Trump, preşedintele SUA între 2016 şi 2020, afirmă că Vladimir Putin nu ar fi intrat niciodată cu armata în Ucraina, dacă el ar fi rămas la Casa Albă. 

"Nu ar fi trebuit nici măcar să negociem ceva. Cineva m-a întrebat ce aş fi făcut eu. Şi i-am spus că nu ar fi trebuit să fac nimic. Nu ar fi făcut Putin asta cu mine. 

Eu cred că trebuia făcută o înţelegere, Ucraina să cedeze Crimeea. Puteau să spună că nu vor intra în NATO şi aveau încă o ţară. Pentru că eu cred că Putin a vrut să ajungă la un acord. Şi acum nu cred că mai vrea asta. Cred că e oricum mai dificil să faci o înţelegere. Distruge tot, vrea să preia toată ţara. E foarte, foarte trist să vezi ce s-a întâmplat cu Ucraina", a declarat Trump în cadrul unui podcast, conform clayandbuck.com.  

Întrebat când se va opri Putin, Trump a răspuns tranşant. 

"Cred că vrea să cucerească întreaga ţară, după ce a început ce a început. Nu cred că şi-a dorit vreodată să înceapă. La început, eu am şi zis că el negociază bine. Şi-a dus trupele la graniţă, dar nu am crezut niciodată că va intra. Nu ar fi făcut-o... Ştia că ar fi fost atacat, a înţeles asta, eu i-am spus asta, şi nu s-ar fi întâmplat niciodată. 

Acum sunt mii de oameni care au murit. Au pierdut o mulţie de oameni. Puteau să ajungă la o înţelegere, asta ar fi trebuit să se întâmple. El a mutat 200.000 de soldaţi la graniţă ca să negocieze, dar nu a ajuns la un acord atunci. Iar acum nu sunt sigur că se mai poate ajunge la un acord", a mai spus fostul preşedinte SUA. 

Nicolae Ciucă, interviu în Bloomberg: Dacă ruşii nu opresc focul şi nu recunosc suveranitatea Ucrainei, vor face la fel şi cu alte ţări

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre relaţia dintre NATO şi Rusia, dar şi despre implicarea României în acest conflict, într-un interviu pentru Bloomberg. 

Astfel, premierul Nicolae Ciucă spune că şansele ca relaţiile dintre Rusia şi Occident să se mai întoarcă la statusul dinaintea războiului sunt extrem de mici chiar şi după încetarea focului în Ucraina. Asta pentru că autorităţile de la Kremlin vor o zonă tampon între Rusia şi NATO, afirmă premierul, conform Bloomberg. 

Potrivit sursei citate, Ciucă spune că invazia declanşată de Rusia în Ucraina a redeschis o prăpastie civilizaţională similară celei din Războiul Rece, iar NATO va trebui să îşi menţină trupele pe frontul de est cel puţin pe termen lung. 

Deşi afirmă că nu crede că Rusia ar ataca un stat NATO, deschizând astfel un conflict deschis, Ciucă este de părere că războiul din Ucraina confirmă peste un deceniu de avertismente ale membrilor NATO de pe frontul de est, conform cărora Vladimir Putin vrea să redobândească toate teritoriile controlate cândva de URSS. 

"Rusia nu gândeşte ca noi, nu se comportă ca noi. Situaţia actuală redeschide acea prăpastie între civilizaţia vestică şi cea estică, între ţările libere, democrate şi regimurile autocrate", a precizat Nicolae Ciucă. 

România este acum una dintre principalele ţări care sprijină Ucraina. Graniţa de 624 km este cea mai lungă din Uniunea Europeană cu această ţară, iar România a mers până într-acolo încât şi-a reconstruit linii ferate şi a redimensionat porturile pentru a ajuta Ucraina să continue să exporte materie primă în ciuda blocadei din porturile de la Marea neagră. De asemenea, România a ajutat şi peste 1 milion de refugiaţi să fugă de conflict. 

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel