Dan Diaconescu a solicitat vineri judecătorilor de la Curtea de Apel București să amâne pe timpul campaniei electorale judecarea dosarului său în care este acuzat de șantaj.
Magistrații nu au fost de acord, însă procesul a fost amânat pentru data de 31 octombrie, la solicitarea altor doi inculpați din dosar, care au invocat faptul că nu și-au angajat avocați.
"Eu am cerut să fiu lăsat să îmi desfășor campania electorală, fiindcă nu mi se pare normal ca adversarii mei, domnul Ponta sau doamna Udrea, să își desfășoare campania liniștiți, iar eu să stau aici la Curtea de Apel și să nu mă pot întâlni cu mulții mei susținători", a spus Dan Diaconescu la ieșirea din sala de judecată.
Pe 18 decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă decizia nu este definitivă.
Prin aceeași decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care și acela de a fi ales într-o funcție publică, timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.
În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, și Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației "Atac la persoană".
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.
Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.
De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul lui Mitruș Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă", difuzată pe același post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Țârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu