Cum arată eclipsa parţială de soare - Galerie foto

Marţi, 25 octombrie, în România a fost vizibilă o eclipsă parţială de soare. 

VEDEŢI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

Eclipsa de soare din 25 octombrie este vizibilă pe tot teritoriul României, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". Eclipsa va începe în momente diferite de la vest la est. Cel mai devreme, eclipsa va începe în nord-vestul țării, la ora 12:20, iar cel mai târziu va începe în sud-estul țării, la ora 12:28. Cel mai bine eclipsa parțială de soare va putea fi văzut în nord-estul României.

În nord-vestul țării, eclipsa a durat 2 ore și 18 minute, iar în nord-est 2 ore și 26 de minute. În București, aceasta a început la ora 12:28 și se termină la 14:49. Atenție însă, specialiștii le recomandă celor care vor să urmărească eclipsa să nu se uite direct la soare, ci să folosească filtre speciale. Puteți utiliza și ochelari speciali pentru eclipsă, dar nu ochelari de soare.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Mituri demontate

NASA a demontat, cu această ocazie, mai multe mituri din mediul online despre eclipse şi efectele acestora. 

Femeile însărcinate nu ar trebui să se uite la eclipse pentru că acestea pot face rău copilului

NASA transmite, conform Adevărul, că transmiterea unor radiaţii dăunătoare în timpul unor eclipse reprezintă o idee falsă. 

"Există însă alt tip de radiație care călătorește nestingherită de la Soare spre Pământ, traversează fără probleme Luna și apoi ajung la Terra, de care trece la fel de simplu. E vorba de neutrini, acele particule care interacționează foarte puțin cu materia, trilioane trecând și prin corpurile noastre în fiecare secundă. Singura consecință este că, la fiecare câteva minute, câțiva atomi din organism se transformă în alți izotopi, dar acest lucru e complet inofensiv", mai arată NASA, conform sursei citate.

Eclipsele prevestesc ceva rău

"Oamenii au tendința ca, de obicei, să-și amintească toate ocaziile în care două lucruri s-au întâmplat împreună, dar uită toate celelalte momente, mult mai numeroase, când ele nu s-au întâmplat. Creierul uman este predispus să caute și să-și amintească modele care pot fi folosite ca reguli de supraviețuire. Eclipsele de Soare, mai ales în vechime, au fost înregistrate numai atunci când coincideau cu alte evenimente istorice. În 763 î.Hr., asirienii au înregistrat o eclipsă care s-a întâmplat chiar în timpul unei revolte din capitala Ashur. În 1133, Henric I al Angliei a murit în același an cu o eclipsă", arată specialiştii NASA.

Lovitură pentru astrologi. Prevestesc eclipsele schimbări majore?

"Aceasta este o interpretare comună găsită în prognozele astrologice, care se bazează ele însele pe coincidențe și credințe non-științifice în modul în care evenimentele cerești controlează comportamentul uman. Nu există nimic altceva decât psihologia umană care conectează eclipsele cu evenimentele viitoare din viața ta", mai transmite sursa citată. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel