CSM, decizie privind condamnarea lui Dinel Staicu

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii  a luat o decizie radicală în privința anulării condamnării lui Dinel Staicu  în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor.

Începând de vineri, CSM a decis suspendarea   judecătoarelor Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă de la Curtea de Apel București, după ce acestea au fost trimise în judecată de DNA pentru că au anulat ilegal o condamnare de șapte ani de închisoare primită de  Dinel Staicu. 

Judecătoarele Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarcă de la Curtea de Apel București și Veronica Cîrstoiu, fost magistrat la aceeași instanță, au fost trimise în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și fals intelectual.

Ca un element de noutate, procurorii solicită instanței ca, pe lângă condamnare, cele trei judecătoare să fie obligate la plata sumei de 18 milioane de lei, reprezentând prejudiciul creat de Dinel Staicu Băncii Internaționale a Religiilor, prejudiciu care nu a mai fost plătit ca urmare a admiterii acelei contestații în anulare.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 22 februarie 2012, cele trei judecătoare de la Curtea de Apel București — Secția I Penală au falsificat, cu prilejul redactării, decizia penală nr. 381/22.02.2012, pronunțată în dosarul nr. 9972/2/2011.

Citește și: Stenograme în cazul judecătorului Cîrstoiu: „Fu rău, rău!"... „Nu mai...finish, finish, total!" "O urmăreşte şi pe mami"

Decizia viza admiterea contestației în anulare depuse de Dinel Nuțu (fost Staicu) față de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiași instanțe îl condamnase definitiv la 7 ani închisoare.

Anchetatorii susțin că falsificarea s-a realizat prin: atestarea unor fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului constând în aceea că au consemnat, în mod nereal, că obiectul tuturor dosarelor penale luate în considerare la invocarea autorității de lucru judecat a avut la bază aceeași sesizare, cu același conținut, aceeași situație de fapt (cesiune de creanțe și obținerea de credite), același prejudiciu (107.175.372.000 lei, respectiv 80.536.563.000 lei), aceleași părți, aceleași societăți comerciale, același probatoriu, aceeași parte civilă (Banca Internațională a Religiilor SA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel