Copiii moților de pe văile Arieșului, lăsați pe mâna așa-numiților "rechini". Nu mai au transport gratuit spre școli

Copiii moților de pe văile Arieșului, lăsați pe mâna așa-numiților "rechini". Nu mai au transport gratuit spre școli / Foto: Pixabay
Copiii moților de pe văile Arieșului, lăsați pe mâna așa-numiților "rechini". Nu mai au transport gratuit spre școli / Foto: Pixabay

Copiii moților de pe văile Arieșului nu pot merge la școală pentru că nu mai au transport.

Elevii comunelor și orașelor de pe râul Arieș și cei doi afluenți, Arieșul Mic și Arieșul Mare au rămas fără transport și nu pot merge la școală. Părinții copiilor au fost luați prin surprindere de faptul că, aparent fără nicio explicație, societatea care transporta până acum elevii navetiști spre unitățile de învățământ din centrul de comună sau la liceele din orașele Câmpeni, Abrud sau Baia de Arieș nu mai asigură autobuze pentru deplasarea copiilor la cursuri de la începutul acestui an școlar.

Sub protecția anonimatului, tatăl unui copil din comuna Vidra a declarat pentru Ziarul Unirea că părinții ar fi dispuși să plătească diferența de tarif doar ca operatorul de transport să reintroducă autobuzele pe ruta spre Câmpeni, astfel încât copiii să facă naveta în siguranță.

„Părinții nu pot merge cu autoturismul la orice oră după copii, pentru că unii au serviciu, și nu întotdeauna găsesc pe cineva dispus să facă în locul lor acest lucru. Ca să nu mai vorbim că unii dintre ei nici măcar nu au mașină. Uneori se poate întâmpla ca elevii să nu poată găsi mașină de ocazie, pentru că poliția se ia de așa-numiții «rechini», iar copiii ajung astfel târziu acasă. În prima zi de școală, a ajuns acasă abia la ora 16.00. Bașca faptul că numai pentru o călătorie a plătit «la ocazie» 15 lei”, a declarat părintele.

Responsabilitatea, pasată de la o instituție la alta

Administratorul firmei care asigura transportul elevilor a spus că nu oferă declarații până când nu va afla punctul de vedere al Consiliului Județean Alba.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat că, odată cu modificarea legislației privind decontarea abonamentelor elevilor, administrația județeană nu mai are atribuții pe această linie, sarcina respectivă revenindu-i acum Inspectoratului Școlar Județean Alba. Inspectorul școlar general Cornel Sandu a spus că IȘJ Alba nu are nicio legătură cu efectuarea serviciului de transport public, pentru că asigurarea acestuia la nivel județean este atributul CJ Alba, elevii fiind doar una dintre diferitele categorii de călători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel