EXCLUSIV  CNCAN, măsuri de siguranţă în spitale. Repanovici: Securitatea nu trebuie niciodată să interzică

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Sorin Repanovici, expert în siguranţă nucleară, a vorbit în exclusivitate despre siguranța nucleară în sistemul medical. 

Sorin Repanovici, expert în siguranţă nucleară, s-a aflat în direct la interviurile DC News și DC News TV unde a vorbit, printre altele despre siguranţa nucleară și instalațiile folosite în domeniul medical. 

”În domeniul sănătății, folosim aceste surse, aceste instalații medicale radiologice, dar ele trebuie să fie utilizate în condiții de securitate siguranță, ele să funcționeze în parametrii care trebuie, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că nu sunt furate, distruse, sabotate, ca să se ajungă la o problemă pentru populație. Spitalele au instalații radiologice care sunt folosite în medicină.

Probabil că fiecare dintre noi am mers și am făcut o radiografie dentară sau o radiografie pulmonară. Am putut observa ca medicii, specialiştii folosesc acum echipamente şi tehnologii noi, care nu folosesc surse radioactive, aceste echipamente emit radiaţii doar daca sunt conectate la o sursă de energie electrică, doar dacă sunt băgate în priză.

Un astfel de echipament nu prezintă un pericol la fel de mare ca și o sursă radioactivă din perspectiva noastră, cu alte cuvinte atractivitatea pentru acest echipament este redusă şi tentaţia să fie furate scade. La spitale toată lumea trebuie să aibă acces, pentru că este un loc public și atunci noi trebuie să găsim acele metode, prin reglementări, să asiguram funcţionarea corespunzătoare a echipamentului dar şi securitatea fizică a acestuia.

Trebuie să asigurăm un sistem de securitate care să permită accesul nu numai celor care au voie să lucreze acolo, ci și persoanelor care au nevoie să meargă.

Într-un centru medical/spital trebuie să ai acces, dar accesul se face în condiții controlate. Securitatea nu-şi propune să interzică ci să controleze, să restricţioneze dacă este cazul accesul în zonele unde sunt folosite surse radioactive sau instalații radiologice. În acele locații unde sunt instalații radiologice sunt instalate sisteme de securitate, de la camere de luat vederi, senzori, ferestre securizate, sistem de management al securitații, persoanele care intră sunt verificate, sunt măsuri ce se iau pentru protejarea unor surse radioactive, instalații radiologice, etc.”, a declarat în exclusivitate Sorin Repanovici, expert siguranță nucleară.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV  Sorin Repanovici: Unii nu au încredere în vaccin. La Atlantykron se vorbea despre tehnologia asta din 2001

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel