CNAIR lansează, luna aceasta, licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic necesare unui drum de mare viteză.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va lansa luna aceasta licitaţia publică pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic necesare construcţiei drumului de mare viteză Paşcani - Siret (Coridorul 9 Pan - European), informează CNAIR într-un comunicat.
În plus, compania a semnat anul trecut cele patru contracte pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice necesare construcţiei drumului de mare viteză Ploieşti - Paşcani
De asemenea, reprezentanţii companiei reiterează că procedura pentru completarea studiului de fezabilitate necesar construirii sectorului de autostradă Târgu Mureş - Târgu Neamţ (A8) este în derulare şi poate fi consultată pe platforma electronică destinată achiziţiilor publice - SICAP, proiectul având finanţare asigurată în bugetul aferent anului 2019. Valoarea estimată a contractului este de 29,91 milioane de lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor a fost stabilită pentru 20 martie 2019.
Citește și: Directiva Copyright, Art. 13. Manolea: De neimaginat! Cenzura online, instrument pentru firme mari
Contractul presupune: completarea documentaţiei aferente Studiului de Fezabilitate "Autostrada Târgu Mureş - Ditrău" şi "Autostrada Ditrău - Târgu Neamţ", în conformitate cu reglementările tehnice şi legislaţia în vigoare, şi a cerinţelor caietului de sarcini; elaborarea documentului suport aferent proiectului în vederea susţinerii cererii de finanţare; acordarea de asistenţă pentru beneficiar, atât pe parcursul procesului de pregătire a cererilor de finanţare, cât şi în perioada de evaluare a acestora de către toate instituţiile implicate în acest proces (MT-DGOIT şi Comisia Europeană).
Preţul de construcţie al unui kilometru din Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, cu o lungime totală de 310 kilometri, va fi de 16,4 milioane de euro, costul total ajungând la 5,1 miliarde de euro.
"În plus, anul acesta urmează să înceapă lucrările la Varianta de Ocolire Bacău şi nu în ultimul rând sunt avansate procedurile pentru realizarea Podului de la Ungheni, proiect transfrontalier ce va face legătura între România şi Republica Moldova", se mai menţionează în comunicat.
Drumul expres Paşcani - Siret are două benzi de circulaţie pe sens, iar traseul este: Siret - Dărmăneşti - Suceava - Vereşti - Dolhasca - Paşcani. Lungimea drumului este de 101,5 kilometri, cu o valoare estimată la 486,99 milioane de euro.
Citește și: Vouchere de vacanță 2019, impact. Corina Martin: Nu mă așteptam
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu