EXCLUSIV  Ciuvică, informație-uitată despre Emil Constantinescu. Chirieac: Cel mai performant preşedinte al României / VIDEO

Palatul Cotroceni, pupitru presedinte  Foto: Crișan Andreescu
Palatul Cotroceni, pupitru presedinte Foto: Crișan Andreescu

Mugur Ciuvică a reamintit un moment extrem de important legat de ziua de 17 noiembrie. 

“Astăzi sunt 25 de ani de când a câştigat Emil Constantinescu alegerile prezidenţiale, în 1996, fix pe 17 noiembrie”, a spus Mugur Ciuvică la emisiunea „Miercurea Neagră”.

„Emil Constantinescu este, de departe, cel mai performant preşedinte al României. El a deschis porţile Occidentului. Noi eram ştampilaţi într-un fel, că suntem criptocomunişti, că ţara se rupe... Era ţara lui Ceauşescu şi a lui Pacepa şi brusc un profesor universitar, ales de poporul român, care a impresionat foarte plăcut occidentul. Jacques Chirac ne-a ajutat foarte mult, a fost şi o relaţie de prietenie strânsă. A venit Bill Clinton la Bucureşti în 1997”, a reamintit Bogdan Chirieac.

VIDEO: 

Președintele Emil Constantinescu, la mormântul străbunicilor săi: Se spune că după această pandemie lumea va fi altfel, dar...

Emil Constantinescu a vizitat, marţi, comuna Mischii, din judeţul Dolj, localitatea în care au trăit şi unde sunt înmormântaţi străbunicii săi, el declarând, în acest context, că în această perioadă în care trăim este foarte important să ne găsim rădăcinile şi să nu pierdem legătura cu istoria şi trecutul nostru. Detalii aici.

Emil Constantinescu a mers la biserica din satul Mischii şi la mormintele străbunicilor săi din cimitirul vechi, satul Urecheşti, relatează Agerpres. La biserica din satul Mischii, Emil Constantinescu a afirmat că în contextul globalizării orientate spre profit şi al fenomenul îngrijorător al migraţiei masive a românilor, oamenii trebuie să ştie cine sunt, de unde vin, ca să poate să îşi dea seama încotro se îndreaptă.

Preşedintele Constantinescu a dorit să îi aducă un omagiu preotului Ioan Mincu, parohul bisericii din Mischii, care, fiind pasionat de arhivistică, a reuşit să descopere, luând rând pe rând arhivele şcolilor din Mischii, Motoci şi Mlecăneşti, însemnările primelor încercări de întemeiere a şcolilor de odinioară. 

"Trăim o perioadă în care lumea se îndreaptă cu o viteză greu de controlat spre o globalizare orientată spre profit, care, în general, va transforma omenirea într-o mulţime de producători şi consumatori. Se spune că după această pandemie lumea va fi altfel. Dar trebuie să ne întrebăm cum altfel va fi. Şi pentru a şti încotro ne îndreptăm, trebuie să ştim cine suntem. Şi ca să ştim cine suntem, trebuie să ştim de unde venim. Acesta este rolul extrem de important pe care în acest moment îl joacă memoria istorică şi memoria culturală", a mai declarat Emil Constantinescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel