Este un aparent dezechilibru pe negocierea funcțiilor între PSD și PNL. De fapt, se poate vorbi chiar de o victorie a PNL în urma discuțiilor. În orice caz, nimeni nu poate declara că PNL a pierdut în fața PSD. Lucrurile sunt echilibrate.
Lia Olguța Vasilescu spunea într-o ședință a PSD: „Bravo, Marcele! Ai luat și banii de pe pieptul mortului”, cu referire la împărțirea funcțiilor între PSD și PNL.
Lucrurile sunt mai nuanțate dacă ne uităm cu atenție și remarcăm că împărțirea nicidecum nu a dezavantajat PNL.
PSD pare că a câștigat mai mult decât PNL la masa negocierilor, dar lucrurile nu stau chiar așa. PNL are instituții precum CNAIR, TAROM, METROREX, iar PSD, de exemplu, are Ministerul Transporturilor. Vorbim practic de cele mai importante unități ale acestui minister. Nu poți să faci nimic la Ministerul Transporturilor, dacă nu colaborezi cu instituțiile menționate. La PSD a rămas doar NAVROM.
Hidroelectrica este la PNL. De asemenea, atât Romilsva, cât și ANAF, dar și Compania Națională de Investiții (CNI) sunt la PNL. Vorbim de instituții foarte importante care le-au revenit liberalilor.
Jurnalista Diana Tache a vorbit despre acest subiect la DC News și DC News TV.
„Uitați-vă cum s-au împărțit funcțiile între PSD și PNL. Adrian Câciu a luat Finanțele, iar PNL a luat ANAF. A luat Sorin Grindeanu Ministerul Transporturilor, iar PNL a rămas cu CNAIR. S-a dat Ministerul Dezvoltării, iar PNL a rămas cu CNI. Când discutăm în acest mod, vi se pare totuși că toți banii de pe mort sunt în portofelul PSD? Nu știu, întreb. Pe mine mă interesează subiectul pentru că, de exemplu, ce ar putea să facă Sorin Grindeanu, la Ministerul Transporturilor, fără CNAIR? Ce ar putea să facă?! Ce să facă Adrian Câciu fără ANAF? Și tot așa”, a zis Diana Tache la DC News în cadrul emisiunii „Miercurea Neagră”.
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi, la Parlament, lista Cabinetului PNL - PSD - UDMR şi programul de guvernare pentru care va cere votul de încredere al Legislativului.
Conform prevederilor regulamentare, fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News