Aproape patru sute de noi granturi de cercetare sunt acordate de Comisia Europeană pentru oameni de ştiinţă, România fiind în premieră gazda unui astfel de proiect care va fi derulat de o cercetătoare româncă.
Reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat, joi, în cadrul unui briefing de presă, că vor fi acordate prin Consiliul European de Cercetare 372 de granturi de cercetare unor oameni de ştiinţă din Europa, valoarea fiecărui grant fiind de până la 2,75 milioane de euro, scrie Mediafax.
Potrivit sursei citate, granturile fac parte din schema de finanţare a Consiliului European de Cercetare şi permit cercetătorilor care sunt selectaţi să folosească aceste finanţări pentru a-şi consolida echipele de cercetare, astfel încât să facă progrese în cercetarea unor domenii precum autismul, dislexia sau rolul gravitației în univers.
Finanţările sunt acordate în cadrul concursului "Consolidator Grant Competition", derulat prin programul de cercetare şi inovare "UE Orizont 2020" şi vor fi acordate unor cercetători care au 38 de naţionalităţi diferite, printre care în premieră şi un cercetător român.
Comisarul pentru Cercetare, Ştiinţă şi Inovaţie, Carlos Moedas, a declarat că fiecare dintre proiectele selectate ajută la transformarea Europei în "laboratorul lumii".
"Cu fiecare proiect de acest calibru facem Europa laboratorul lumii Cercetătorii noştri extraordinari şi creativi beneficiază de finanţare de la UE şi, la rândul său, Europa beneficiază în fiecare zi de investiţia în cunoaştere şi oameni", a spus comisarul european.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News