Cele mai periculoase mâncăruri din lume

Sunt anumite feluri de mâncare, la mare căutare în Asia, Africa sau chiar și în Europa, care pot provoca decesul consumatorilor. Iată un top 7 cele mai periculoase mâncăruri din lume. 

Mâncarurile ciudate nu mai sunt chiar o noutate. Știm că în Asia sau chiar și în unele părți ale Europei putem servi feluri de mâncare dintre cele mai dezgustătoare. Cu toate astea, câteva delicatese servite pe Glob sunt de-a dreptul... mortale. Iată care sunt cele mai periculoase feluri de mâncare din lume.

1. Pește fugu

De departe cel mai periculos pește comestibil este peștele fugu (în traducere din japoneză - porcul de râu), care conține tetrotoxină, otravă care depășește în intensitate cianura. Dacă fugu este pregătit incorect, această toxină atacă sistemul nervos și cauzează paralizie progresivă sau chiar moartea într-un interval de 4-6 ore de la ingestie. Pentru a combate astfel de accidente, în Japonia, restaurantele care servesc pește fugu sunt strict reglementate. Sunt școli care organizează cursuri de pregătire pentru peștele fugu, iar școlarizarea durează minimum 3 ani. La final, doar o treime dintre bucătari reușesc să obțină certificatul. Chiar și asa, în ultimii ani s-au înregistrat peste 100 de cazuri de decese provocate de consumul de fugu. 100 de grame de fugu costă în medie 300 de dolari. În UE, acest pește este interzis.

2. Caracatiță vie

Sannakji - un preparat ce conține caracatiță vie asezonată cu semințe de susan și ulei - este o tradiție culinară în Coreea de Sud. Coreenii adoră această mâncare, însă caracatițele, chiar dacă sunt de mici dimensiuni, nu se lasă așa ușor devorate. Deseori opun rezistență atunci când sunt mâncate și rămân blocate în gât. Astfel, sannakji este responsabil în medie de 6 decese pe an prin sufocare. 

3. Buretele cu perucă

Ciuperca Coprinopsis atramentaria, cunoscută și ca buretele cu perucă sau buretele cu cerneală, este în mod normal o specie inofensivă, care se găsește și în țara noastră. Dar consumată crudă ori în combinație cu alcool, poate provoca toxiinfecții, vărsături sau chiar tahicardie. 

4. Brânza casu marzu

Este o brânză tradițională din ținuturile Sardigna. În ciuda faptului că este infestată cu viermi, introduși special de producător în timpul procesului de maturare, această brânză este la mare preț nu doar în Italia. După fermentare, această brânză devine moale și are un miros specific. Părerile sunt împărțite privind siguranța alimentară. Sunt specialiști care afirmă că brânza cu viermi este periculoasă pentru sănătatea consumatorilor: anumite larve pot rezista sucurilor gastrice și se pot instala în intestin, cauzând parazitoze manifestate prin dureri de burtă, vărsături, diaree cu sânge. 

5. Rechin

Carnea de rechin conține o mare concentrație de acid uric, care devine o adevărată otravă pentru om. Pentru a contracara această problemă, islandezii, vânători pasionați de rechini, au creat o mâncare infailibilă, ieșită din comun - Hakarl. Eviscerat și porționat, rechinul este conservat în pământ timp de 6 luni, apoi uscat în aer liber timp de 2-4 luni. Carnea fermentează și nu mai conține acid uric. Carnea este tăiată în bucățele mici și este servită la masă ca atare. 

6. Rădăcină de manioc

Cultivată în Africa, Asia, America de Sud, tapioca sau rădăcina de manioc, considerată „cartoful” continentului negru, este consumată pe scară largă în aceste părți ale lumii. Este un aliment pe bază de carbohidrați care conține, pe lângă vitamine și minerale, compuși glicolici cianogeni. Dacă nu este fiartă suficient, rădăcina de manioc devine toxică. Este total contraindicată în stare crudă. 

7. Broasca taur

Un fel de mâncare tradițional în Namibia se prepară din broasca taur, care se mănâncă în întregime. Numai că anumite părți ale acestui amfibian gigant sunt toxice și pot provoca insuficiență renală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel