Ce legătură are canabisul cu metalele grele? Un studiu vine cu explicaţii

Canabisul ameliorează durerea, îmbunătățește somnul și înlătură ceța din creier la pacienții cu cancer / Foto: Pixabay, de Julia Teichmann
Canabisul ameliorează durerea, îmbunătățește somnul și înlătură ceța din creier la pacienții cu cancer / Foto: Pixabay, de Julia Teichmann

Adolescenții ar trebui să evite consumul de canabis, arată concluziile unui studiu, lor lise adaugă femeile însărcinate, bolnavii mintal și șoferii.

Cea mai cuprinzătoare analiză a efectelor canabidiolului, o substanță activă din canabis, dezvăluie o serie de beneficii, dar și excepții notabile, conform informațiilor prezentate de cotidianul The Guardian.

Această analiză relevă faptul că extrasul de canabidiol poate contribui la reducerea frecvenței crizelor la pacienții diagnosticați cu epilepsie. De asemenea, medicamentele pe bază de canabis au prezentat eficacitate în tratarea unor afecțiuni precum scleroza multiplă, durerile cronice, bolile inflamatorii intestinale și îngrijirea paliativă.

Concluziile au fost formulate pe baza unei analize extinse la nivel global realizate de o echipă internațională de experți. Aceştia au examinat studiile semnificative despre relația dintre canabis și sănătate desfășurate în ultimele două decenii.

Cine ar trebui să stea departe de canabis

S-a observat că, în timp ce compușii din canabis ar putea fi benefici pentru anumite condiții medicale, utilizarea drogurilor din această plantă poate fi o alegere mai puţin înţeleaptă pentru alte grupuri de indivizi.

Cercetătorii, inclusiv experți din Marea Britanie, au examinat informații din 101 meta-analize care abordau consumul de canabis. Aceste studii au fost publicate între anii 2002 și 2022 și au investigat efectele diverselor combinații de canabis, canabinoizi și medicamente pe bază de canabis asupra stării de sănătate.

Astfel, consumul de canabis a fost asociat cu probleme de sănătate mintală și cu deficiențe cognitive. De asemenea, a fost identificată o creștere a riscului de accidente auto în rândul șoferilor și consecințe negative pentru copiii născuți de femei care au folosit acest drog în timpul sarcinii.

Cercetătorii au subliniat că ar trebui evitat consumul de canabis în rândul tinerilor, mai ales în perioada în care creierul lor este în plină dezvoltare. Ei au susținut că majoritatea afecțiunilor mintale au fost observate pentru prima dată în adolescență și în tinerețea adultă, o etapă crucială în care cogniția joacă un rol esențial în optimizarea performanțelor academice și învățării.

„Dovezile convingătoare sau convergente recomandă evitarea canabisului în timpul adolescenţei şi la începutul vârstei adulte la persoanele predispuse să aibă tulburări de sănătate mintală, care sunt însărcinate şi în timp ce conduc", au scris aceştia.

„Canabidiolul este eficient pentru epilepsie, în special la copii, în timp ce alţi canabinoizi pot fi eficienţi în utilizarea pentru scleroza multiplă, durerea cronică, boala inflamatorie intestinală şi îngrijirea paliativă".

Aceasta a venit în condiţiile în care un studiu separat a constatat că utilizatorii de marijuana aveau "niveluri semnificative" de metale în sânge şi urină. Pentru studiu, publicat în revista Environmental Health Perspectives, au fost analizate sângele şi urina a 7.254 de persoane din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel