Blinken, întâlnire cu Maia Sandu la München: SUA sunt „profund îngrijorate” de planurile Rusiei împotriva Republicii Moldova / video

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, s-a întâlnit cu Antony Blinken, secretarul de stat al SUA.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a informat, într-o postare pe Facebook, că a avut o întâlnire cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken la conferința de securitate de la München.

Antony Blinken a spus că SUA  sunt „profund îngrijorate” cu privire la planurile Rusiei împotriva Republicii Moldova

„Suntem profunde îngrijorați cu privire la unele dintre planurile pe care le-am văzut venind dinspre Rusia pentru a încerca să destabilizeze guvernul”, a spus secretarul de stat al SUA, în marja Conferinței de securitate de la München.

„Suntem ferm alături de Republica Moldova în sprijinul securității, independenței, integrității teritoriale, eforturilor de reformă foarte importante pe care le fac președintele și guvernul”, a mai spus Blinken.

La rândul său, Maia Sandu a descris anul 2022 drept „un an incredibil de dificil pentru Republica Moldova”. Aceasta a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru sprijinul acordat în timpul nenumăratelor provocări, inclusiv la nivel energetic, economic și de securitate.

CITEȘTE ȘI     -    NATO dotează armata Republicii Moldova: Aceste capabilități vor contribui la gestionarea diferitelor situații de criză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel