Berea OTAN, cu gust de securitate NATO, zboară de pe rafturi în Finlanda

Sursa Foto Twitter
Sursa Foto Twitter

Proprietarul Petteri Vanttinen a primit apeluri din întreaga lume de când a profitat de cererea Finlandei de a adera la NATO și a creat o bere cu tematică NATO.

"Au fost în jur de 200 de apeluri telefonice pe zi din toată lumea", spune el pentru Euronews în timp ce ambala comenzile de bere pentru livrare la supermarketurile locale. 

Până acum, localitatea Savonlinna a fost cunoscută în special pentru castelul său impunător din secolul al XV-lea și pentru festivalul anual de operă de vară, dar berea NATO în cutii albastre distinctive pune orașul pe hartă pentru cunoscătorii de bere.

"Ideea mi-a venit joi sau vineri, săptămâna trecută, iar în weekend am decis să facem etichetele și, din fericire, aveam deja niște bere fără etichete la depozitul nostru", spune Vanttinen, care a fondat Olaf Brewing în 2016. 

Până acum, au livrat aproximativ 8.000 de litri de bere în cutii către supermarketuri, dar de săptămâna viitoare vor colabora cu cele mai mari două lanțuri de retail din Finlanda și o vor pune la dispoziție în magazinele din toată țara.

"Zboară de pe rafturi și există mult de feedback pozitiv. Și e normal să fie pentru că această primăvară a fost plină de întuneric și poate că asta le-a oferit oamenilor ceva pozitiv", explică Vanttinen. 

 

O băutură populară

Numele berii este un joc de expresie finlandeză „Otan olutta”, care înseamnă „voi avea o bere”, și abrevierea franceză pentru NATO, care este „OTAN”. 

„Nu suntem foarte serioși, cavalerul din etichetă este un desen animat, este doar pentru a sărbători securitatea finlandeză care se îmbunătățește puțin”, spune Petteri Vanttinen, 42 de ani. 

Au fost cozi săptămâna aceasta la magazinul Olaf Brewing, în timp ce finlandezii încearcă să pună mâna pe cutii de bere. Poate că nu este surprinzător dacă luăm în considerare că finlandezii consumă în jur de 74 de litri de bere de persoană în fiecare an, o cifră care este aproximativ același procent de oameni care au susținut cererea NATO de săptămâna aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel