Beijing a închis zeci de stații de metrou și rute de autobuz pentru a opri răspândirea COVID

Foto Pexels
Foto Pexels

Beijing a închis, miercuri, zeci de stații de metrou și rute de autobuz în campania sa de a opri răspândirea COVID-19.

Beijing a închis peste 40 de stații de metrou și 158 de rute de autobuz.

Majoritatea stațiilor și rutelor suspendate se află în districtul Chaoyang, epicentrul focarului de epidemie din Beijing, anunță Reuters, notează Mediafax.

Cu zeci de cazuri noi pe zi, Beijingul încearcă să evite un lockdown total, așa cum a făcut inițial și Shanghai, sperând în schimb că testele în masă vor găsi și izola virusul înainte ca acesta să se răspândească.

Orașul de 22 de milioane de locuitori a închis școlile, precum și unele întreprinderi și clădiri rezidențiale din zonele cu risc ridicat, iar mulți oameni își fac provizii în cazul în care se va ajunge la o închidere totală.

Exclusiv DCNews / Finalul pandemiei! Streinu-Cercel: Avem un semnal când se termină

Prof. dr. Adrian Steinu-Cercel a vorbit despre finalul pandemiei.

„Mai sunt vreo 35 de variante care sunt în observație. Sunt și de luat în considerare din punct de vedere a posibilei implicări în problema de sănătate publică, așa că, din acest punct de vedere, avem masă de lucru, însă până acum nu a ieșit vreuna în evidență ca să devină de interes major pentru sănătatea publică. De aceea, putem spune că, în momentul de față, singurele variante de care se mai face vorbire în circulație cu transmitere la nivel comunitar, sunt variantele Delta, în proporție de 10%, și Omicron, în proporție de 90%”, a spus Adrian Streinu-Cercel la „Academia de Sănătate”, emisiune moderată de Irinel Popescu la DCNews și DCMedical.

„De-a lungul istoriei, orice epidemie a avut un început, dar a avut și un sfârșit, până la urmă. Sperăm că și aceasta se va termina”, a intervenit Irinel Popescu, moderatorul emisiunii „Academia de Sănătate”.

„Avem un semnal când se termină, pentru că au început să apară celelalte virusuri din spate, adică au început să apară adenovirusuri, rinovirusuri. Au început să apară virusurile gripale. Deja, în fiecare zi, în camerele de gardă vin pacienți care au forme de gripă”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

„Opinia mea este că, în cazul Omicron, în cazul SARS-Cov-2, nu putem să vorbim de imunitate de turmă. Adică acea imunitate colectivă care era de așteptat să fie în jur de 70-80 la sută și să stopeze migrarea virusului nu se aplică și în acest caz. Acest virus ne-a demonstrat că ceea ce știam din epidemiologia clasică nu s-a prea regăsit în actualul context pandemic. Și atunci trebuie să schimbăm paradigma”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel la „Academia de Sănătate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel