Peste 50.000 de persoane luptă împotriva atacului brutal al brigăzilor lui Gaddafi cu puști, arme scurte și pietre, în Zauiya, la 50 de kilometri de Tripoli. Ascuns în casa sa din Zauiya, un tânăr relatează presei internaționale starea în care se află orașul după deflagrație.
[caption id="attachment_41402" align="alignleft" width="300" caption="foto: AP"][/caption]„A fost oribil, un atac rapid care s-a soldat cu mulți morți. Au ajuns devreme, de dimineață, și au început să tragă în lumea de pe stradă”, spune tânărul, care nu a vrut să-și dezvăluie identitatea. Alte mărturii, obținute de postul de televiziune Al Jazeera, vorbesc despre cinci ore de confruntări soldate cu 100 de morți și 400 de răniți. Tânărul spune că atacul nu a fost decât o modalitate de a motiva revolta și de a ajuta „frații” din Tripoli. „Vom rezista. Dictatorul va cădea. Nu știm când, dar o să cadă. Gaddafi nu are alternativă”, spune el.
Cei care fug din Libia sunt în principal imigranți. Libienii au rămas în țară pentru a lupta. Peste 200.000 de persoane au reușit să ajungă în Tunisia, conform autorităților tunisiene.
„Libia este acum țara morților”, declară un tunisian, Ahm, care a reușit să scape din Libia. Între timp, cei care încă sunt în viață, fac exact ce au făcut și frații lor din Tunisia și Egipt, continuă pe poziții pentru ca revoluția să se termine cu împlinirea visului de a-l alunga de la putere pe dictatorul Gaddafi.
Gaddafi preferă să moară omorând decât să abandoneze puterea pe care o exercită de 40 de ani. Din Tripoli a lansat o chemare către populație pentru a combate rebelii, care sunt la porțile capitalei libiene. „Ieșiți pe străzi, capturații și opriți conducătorii acestora”, a recomandat liderul libanez. Diferite surse susțin că Gaddafi are pregătite arme bio-chimice de distrugere în masă.
Europa și America încearcă să găsească metodele cele mai adecvate pentru a-l opri pe Gaddafi să transforme Libia într-o baie de sânge.
Citeşte şi:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu