Bani din cer, o tradiție de înmormântare dusă la un alt nivel. Val Vâlcu: Ca să repornească economia

FOTI: Freepik @stasczakpamela
FOTI: Freepik @stasczakpamela

Bani căzuți din cer la înmormântarea ”regelui romilor” din Roșiori de Vede. ”Este periculos”, a afirmat jurnalistul Val Vâlcu.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat tradiția care spune că la înmormântare să se arunce cu bani, în intersecții, după ce la Roșiorii de Vede au fost aruncați peste cavoul ”regelui romilor” din localitate, și unde oamenii s-au înghesuit și s-au aruncat printre morminte pentru a pune mâna pe banii veniți din cer.

”Este periculos din elicopter să îți cadă un bănuț în cap. Mai este și curentul de aer. Știți unde s-a practicat această treabă, așa, la nivel statal. SUA arunca bani din elicopter în Afganistan ca să repornească economia, din acea zonă feudală să o aducă încoace”, a spus, ironic, Val Vâlcu la România TV.

Vâlcu: Să se implice justiția britanică

De asemenea, jurnalistul a ținut să puncteze o situația întâmplată în România, în urmă cu mai mulți ani, când s-a implicat justiția britanică în problemele comunității rome din Țăndărei.

”Dacă ar funcționa și justiția britanică s-ar implica din nou, așa cum a făcut-o în cazul Țăndărei, dar acolo, justiția din România a folosit dreptul de veto, că au venit din Marea Britanie cu rețelele care aduceau bani în Țăndărei”, a mai spus Val Vâlcu.

Reamintim că 25 de persoane implicate în dosarul Țăndărei, unde erau acuzate de trafic de copii, au fost achitate, din lipsă de probe. Judecătorii de la Curtea de Apel Târgu Mureș, au decis acest lucru în 2019, după 9 ani de la deschiderea cazului.

Magistrații au susținut că echipele mixte de investigație, din care făceau parte procurori DIICOT, nu au obținut dovezi din care să rezulte faptul că inculpații racolau și trimiteau copii romi în Vestul Europei, pentru a-i exploata.

”Această rețea ar fi avut două filiere, respectiv una în Anglia, rețea care ar fi fost descoperită de autoritățile britanice și o alta în România, respectiv o rețea care își avea fieful în orașul Țăndărei, jud. Ialomița. (…)

Apreciem că limitarea organelor de urmărire penală la identificarea minorilor surprinși în străinătate că au comis diverse infracțiuni stradale, la identificarea persoanelor cu care aceștia au părăsit sau au intrat pe teritoriul țării și la audierea formală a câtorva minori considerați victime ale traficului de minori (din audierile realizate de către organele de urmărire penală și de instanțele de judecată nereieșind că minorii ar fi fost racolați sau transportați în străinătate de către inculpați în scopul exploatării acestora, de cele mai multe ori minorii fiind însoțiți chiar de către cel puțin un membru de familie sau de către un însoțitor în baza unor declarații notariale autentificate) nu pot constitui probe suficiente care să dovedească existența infracțiunilor reținute”, susțin magistrații în motivarea deciziei de achitare.

Citește și: Dorin Cioabă se judecă cu Fiscul care vrea să îl execute. Ce scoate la vânzare ANAF Sibiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel