BAC 2014. Sistem de bruiaj al telefoanelor mobile pentru examene. Metodă anti-copiat la bac 2014

BACALAUREAT 2014 (BAC 2014). În fiecare an, fie că vorbim despre examenul de bacalaureat, fie că vorbim despre evaluarea națională, există probleme legate de fraudare. Unii elevi învață din ce în ce mai puțin și preferă să folosească diferite metode pentru copiat, printre acestea aflându-se și telefoanele mobile. Un sistem de bruiere al acestor dispozitive reprezintă o soluție viabilă pentru ca învățământul să mai aibă o șansă.

VEZI ȘI: BACALAUREAT 2014. EFECTELE BAC-ului asupra creierului

Propunerea vine din partea domnului profesor Septimiu Chelcea care i-a adresat ministrului Remus Pricopie următorul mesaj: "Domnule ministru Remus Pricopie, Sunteți dedicat școlii. Așa v-am cunoscut. Scăpați învățământul de un monstru! Introduceți un sistem de bruiere a telefoanelor mobile (cu excepția 112) în incinta instituțiilor de învățământ, așa cum se întâmplă în Coreea de Sud. Vă voi trimite acest mesaj până când veți lua o măsură înțeleaptă! Septimiu Chelcea, Professor emeritus, Universitatea din București".

Contactat de DC News, Septimiu Chelcea a explicat de ce este necesar un sistem de bruiaj al telefoanelor mobile pentru examene. "În primul rând, trebuie spus că telefonul mobil creează dependență. Studiile au arătat că mulți oameni intră în panică la ideea că vor pierde contactul din cauza descărcării bateriei. Este vorba despre sănătatea mintală a tinerilor și a copiilor. În al doilea rând, un sistem de bruiere al telefoanelor mobile sporește eficacitatea actului didactic. Profesorul nu mai trebuie să se oprească mereu și să atragă atenția elevilor să nu mai butoneze în timpul predării. La masterul unde predau – "Sociologia Publicității" – am încercat să fac un exercițiu cu tema "Telefonul mobil, pro și contra". Le-am atras atenția asupra consecințelor negative. În plan didactic, este vorba că li se distrage atenția elevilor și studenților. Există tentația permanentă să fii conectat la tot ce se întâmplă", ne-a explicat Septimiu Chelcea.

În Coreea de Sud, sistemul de bruiere al telefoanelor mobile a fost eficient

Dacă în Coreea de Sud, sistemul de bruiere al telefoanelor mobile a fost eficient, în România, până a i se demonstra eficacitatea, mai este cale lungă pentru că nu se știe când va fi introdus.

VEZI ȘI: BACALAUREAT 2014. Ponta vrea să evite un CUTREMUR în sistem

"În România, sistemul de bruiere al telefoanelor mobile nu a fost introdus până acum pentru că este o idee relativ nouă, iar în țara noastră mai sunt și alte probleme de rezolvat: corupția cadrelor didactice și alte lucruri", ne-a mai spus profesorul de la Universitatea din București.

Mesajul a fost trimis către ministrul Remus Pricopie


Mesajul pe care Septimiu Chelcea l-a scris a fost adresat ministrului Remus Pricopie. "Până acum am trimis de vreo patru ori acest mesaj. Și voi mai trimite de câte ori va fi nevoie. Trebuie spus că propunerea mea a fost susținută de peste 60 de persoane", a conchis profesorul Septimiu Chelcea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel