Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marţi că Ministerul Public şi-a focalizat atenţia pe deontologia profesională, evitarea incompatibilităţilor şi conflictelor de interese, dar şi pe eliminarea altor fenomene nocive prezente în instituţiile publice şi private, precum nepotismul şi prestaţia profesională de slabă calitate.
"Conducerea Ministerului Public şi-a focalizat atenţia pe deontologia profesională, evitarea incompatibilităţilor şi conflictelor de interese, eliminarea altor fenomene nocive prezente în instituţiile publice şi private, precum nepotismul, prestaţia profesională de slabă calitate. Totodată, nu am ezitat să sesizăm Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, să promovăm acţiunea disciplinară împotriva celor care nu se conformează principiilor de etică şi deontologie. Analiza activităţii ne oferă ocazia reflectării asupra problemelor etice, asupra conduitelor magistraţilor ce au format obiectul acţiunilor disciplinare sau penale, ori asupra criticilor bine intenţionate în media, cazuri prin care sistemul judiciar este în totalitate angajat. În legătură cu puterea judecătorească, remarcăm că s-au aplicat aceleaşi standarde atunci când au fost urmăriţi şi judecaţi magistraţi. Este foarte clar că alegaţiile publice, precum că în România magistraţii nu ar răspunde pentru faptele săvârşite în exercitarea funcţiei, sunt formulate pro causa, posibil pentru inhibarea lor în exercitarea atribuţiilor de serviciu", a spus Lazăr la prezentarea bilanţului activităţii Ministerului Public pe anul 2016.
Procurorul general a arătat că, din cele 2.972 posturi de procuror prevăzute în schema de personal, au fost ocupate 2.650 posturi, ceea ce reprezintă un procent de 89%, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu