Antireclamă şi dezinformare: Aqua Carpatica conţine nitraţi, ascunşi prin schimbarea unităţii de măsură. Au schimbat miligramele cu procentele

aqua carpatica
aqua carpatica

Aqua Carpatica, singura apă minerală din lume fără nitraţi, o păcăleală. Specialiştii în nutriţie, biochimie şi profesioniştii din industria apei îmbuteliate sunt toţi de acord că este imposibil ca apa comercializată în sticle de plastic să nu conţină deloc nitraţi. Medicul nutriţionist Virgiliu Stroescu şi directorul executiv al Patronatului Apei Minerale (APEMIN), Mihai Ianoş, explică pentru De Ce News care este adevărul despre nitraţi şi demontează promovarea prin antireclamă cu voie de la CNA a apei minerale produse de afaceristul Jean Valvis.

Aqua Carpatica se promovează într-o reclamă difuzată la televiziuni ca fiind cea mai pură din lume şi singura care nu conţine nitraţi. Mai mult, se compară cu cea mai renumită apă comercializată în Europa, Evian, dar şi cu cea mai pură apă îmbuteliată în România, Borsec, care, conform reclamei, conţin mult mai mulţi nitraţi decât Aqua Carpatica.

Nitraţii nu sunt sănătoşi, dar nu se poate produce apă îmbuteliată fără ei

„Nitraţii sun compuşi care se pot transforma în nitrozamine, ce sunt cancerigene pentru om. Nimeni nu cercetează provenienţa apei pe care o găsim în centrele comerciale. Este practic imposibil să controlezi milioane de sticle”, a explicat medicul nutriţionist Virgiliu Stroescu. Dăm multă atenţie voluntar sau involuntar nitraţilor, dar nu realizăm că recipientele de plastic nu sunt cele mai bune pentru păstrarea apei, căci acestea conţin acrilaţi care intră în apă şi dăunează sănătăţii, a adăugat dr. Stroescu, care consideră că cele mai bune recipiente sunt cele din sticlă.

Mihai Ianoş: „Aqua Carpatica conţine 0,8 mg de nitraţi”

Limita impusă de Uniunea Europeană pentru îmbutelierea apei este de 50 de mg/litru. „Informaţiile care apar în reclama la Aqua Carpatica reprezintă o escrocherie, căci nu există apă pură din punct de vedere al nitraţilor. Atât Aqua Carpatica, cât şi Borsec au sub un miligram de nitraţi, ceea ce înseamnă că sunt foarte bune amândouă. Dar nu se poate minţi populaţia şi denigra concurenţa în felul în care o face campania publicitară Aqua Carpatica. În timp ce Borsec conţine 0,5 mg de nitraţi, apa plată Aqua Carpatica conţine 0,8 mg, iar cea mai pură apă îmbuteliată conţine 0,2 mg”, a declarat Mihai Ianoş, directorul executiv al APEMIN, care atrage atenţia asupra dezinformării voite în cazul apei minerale carbogazoase Aqua Carpatica, pe eticheta căreia figurează 0,0% nitraţi. „Normal, 0,0% sunt la toate mărcile, dacă schimbăm miligramele cu procentele, pentru că s-a recurs la şmecheria de a aduna procentele de minerale şi a calcula cât la sută din acestea reprezintă nitraţii. Sigur că din zero vigulă ceva, procentul obţinut va fi de 0,o%, ceea ce nu demonstrează că nu conţine nitraţi”.

Reprezentanţii Aqua Carpatica se pare că sunt în expectativă. Produsele se găsesc cu greu în comerţ, iar datele de contact nu sunt foarte vizibile. Site-ul de prezentare încă nu este lansat, conţinând numai imaginea sticlelor de apă şi anunţul conform căruia informaţiile vor fi disponibile în curând, dar fără să existe vreun număr de relaţii publice sau date de contact.

Jean Valvis este cunoscut în România pentru crearea brandurilor Dorna şi La Dorna, vândute ulterior companiilor multinaţionale Coca-Cola Hellenic şi Lactalis Group. În urmă cu câteva luni, compania lui Valvis a lansat pe piaţă brandul de vin Domeniile Sâmbureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel