Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) vine cu un răspuns către DCNews, după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a spus că nu știe "ce are în ogradă".
UPDATE: După demersul întreprins către ANPC, ANFP a revenit cu un răspuns, două luni mai târziu:
"În urma demersului întreprins de Agenție, în baza prerogativelor conferite de lege, în adresa de răspuns sus-menționată, formulată de Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor, se menționează că dintr-un certificat de cazier judiciar emis de Ministerul Afacerilor Interne-Inspectoratul General al Poliției Române la data de 26.05.2023, reiese că persoana cu numele indicat de dumneavoastră ocupant al funcției publice de conducere de comisar șef adjunct în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov-Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor a municipiului București-Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 3, nu are fapte înscrise în cazierul judiciar, condiții în care instituția publică apreciază că persoana în cauză îndeplinește condițiile de ocupare a unei funcții publice, reglementate de art. 465 alin. (1) lit. h) din Codul administrativ."
Vezi AICI documentul complet.
________________________________
La solicitarea DCNews, în vederea lămuririi situației lui Banu Daniel-Răzvan, comisarul-șef adjunct ANPC de la Sectorul 3 - dacă este una și aceeași persoană din Dosarul 30493/301/2016 din 23.05.2018 -, ANPC nu a știut să ne răspundă.
La o săptămâmă distanță, și ANFP vine cu un răspuns către noi:
"Din analiza bazei de date privind evidența funcției publice și a funcționarilor publici gestionate potrivit legii, Agenția a identificat o persoană cu numele indicat de dumneavoastră, care ocupă o funcție publică în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea București – Ilfov.
În măsura în care persoana indicată de dumneavoastră are calitatea de funcționar public, raportat la prevederile legale invocate, acesta are îndatorirea de a informa autoritatea sau instituţia publică în mod corect și complet, în scris, cu privire la situaţiile de fapt şi de drept care privesc persoana sa şi care sunt generatoare de acte administrative, în condiţiile expres prevăzute de lege.
Precizăm că nu au fost comunicate Agenției acte administrative privind situația acestuia ulterior numirii în funcția publică. Totodată, menționăm că nu deținem informații oficiale despre dosarul indicat, iar adresa electronică pusă la dispoziție nu a putut fi accesată. În situația dată, în baza prerogativelor conferite de lege, Agenția a întreprins un demers către Autoritatea competentă", spune ANFP.
Daniel-Răzvan Banu a fost acuzat în 2018 de lovire sau alte violenţe. Instanța a încetat procesul penal împotriva lui, ca urmare a prescripției. Dar, în urma acțiunii civile, Daniel-Răzvan Banu a fost obligat de instanță ”la plata către partea civilă a sumei de 10.000 Euro, în echivalent lei la data plăţii (cursul BNR), cu titlu de daune morale”.
Decizia la fond îl condamna pe ”inculpatul Banu Daniel Răzvan la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”.
Vezi și: Cât vrea să știe ANPC: Răspuns stupefiant despre comisarul-șef adj. Daniel Răzvan Banu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu