Andrei Caramitru a transmis mulțumirile familiei. Ziua în care vor avea loc ceremoniile dedicate lui Ion Caramitru

Facebook - Andrei Caramitru
Facebook - Andrei Caramitru

Fiul actorului Ion Caramitru a transmis mulțumiri în numele său și al familiei sale pentru suportul primit. 

Fiul regretatului actor Ion Caramitru, Andrei Caramitru, a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, în care a mulțumit în numele său și al familiei sale pentru susținerea primită în ultimele zile, de la moartea tatălui său. În același mesaj, Caramitru a anunțat și ziua în care vor avea loc ceremoniile în memoria tatălui său.

„Mulțumim din suflet, atat eu, cât și familia, pentru mesajele primite și pentru gândurile pe care atâția dintre voi le-ați împărtășit in aceste momente grele de despărțire. Ceremoniile vor fi vineri. Pentru cei care vor să se reculeagă înainte, există în foaierul TNB un loc dedicat memoriei lui”, a transmis Andrei Caramitru. 

Ion Caramitru, adevărul despre rolul din Liceenii

"Am jucat în trei episoade și am refuzat să mai joc în următoarele două. Era pentru perioada respectivă de nesuportat, după capul meu. Era un scenariu comandat, urmărit la modul ideologic foarte bine de partid si așa mai departe. Partea sensibilă, care rămâne și astăzi în picioare, e că se ocupa de elevi, de liceeni, ceea ce creează din start o emoție aparte. Numai că structura intimă a poveștii e: hai să ne facem că e adevărat.

N-am încotro și trebuie să recunosc că un film despre liceeni, cu atât de lungă bătaie în timp și cu atâtea episoade, nu știu dacă se va mai face. Nu știu dacă viața liceului de astăzi e la fel de ingenuă ca cea de atunci. Se reprogramează mereu și se uită toată lumea. Nu am un regret că am jucat în acest proiect, mai ales că multe mămici care au acum copiii de liceu mă opresc când mă întâlnesc și îmi zic: Vai, dar cât vă iubeam atunci!”, a spus la un moment dat Ion Caramitru, la Digi FM, potrivit click.ro

"Fraţilor, am învins!"

Pe 22 decembrie, România comemorează 32 de ani de la Revoluţia care a dus la căderea comunismului. În acele zile, mulți dintre români aflau de la televizor, de la scriitorul Mircea Dinescu şi actorul Ion Caramitru, alături de alți revoluţionari, că dictatorul Nicole Ceauşescu a fugit. "Fraţilor, am învins", strigau revoluţionarii aflaţi în Studioul 4 al Televiziunii Române Libere, potrivit tvr.ro.

"În decembrie 1989, Ion Caramitru era de 25 de ani actor la Teatrul Bulandra. La televizor fusese interzis de Elena Ceauşescu pentru felul cum recitase „Glossa”. Ziua de 21 decembrie l-a prins între Cluj şi Bucureşti, pe drum pentru o întâlnire cu studenţii cărora urma să le vorbească despre Eminescu. Pentru că Timişoara dăduse semnalul începerii Revoluţiei toate activităţile din universităţi au fost interzise, aşa că s-a întors cu ultimul avion civil care a mai zburat pe curse interne la Bucureşti. Actorul s-a întors în Capitală pe 22 decembrie, puţin după fuga lui Nicolae Ceauşescu. Zilele Revoluţiei l-au purtat mai târziu de la TVR la Palatul Regal şi apoi din Piaţa Romană până la C.C. Si a devenit unul dintre chipurile căderii comunismului în Romania”, a povestit Irina Păcurariu, la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel