Amenințare cu bombă la mai multe locuințe din Sectorul 2 al Capitalei

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este amenințare cu bombă în Capitală.

Mai multe locuințe din Sectorul 2 al Capitalei sunt vizate de o amenințare cu bombă. Potrivit primelor informații, ar fi fost primite două e-mailuri prin care autoritățile au fost înștiințate despre lucrul acesta.

"Alarma cu bombă a fost trimisă printr-o adresă de e-mail către Poliția Locală Sector 2, din informațiile pe care le deținem până la această oră. Este vorba despre un e-mail care îi atenționa pe polițiștii locali despre faptul că vor fi montate mai multe dispozitive explozive pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei. Cei de la Poliția Locală Sector 2 au anunțat poliția națională, care în momentul de față face mai multe cercetări în acea zonă.

Este un e-mail al unui bărbat, din câte am reușit să aflăm, care îi anunța pe oamenii legii că intenționează să monteze mai multe dispozitive explozive la parterul mai multor blocuri, mai multor imobile din Sectorul 2 al Capitalei. Trebuiesc făcute bineînțeles primele verificări în acea zonă, iar ulterior polițiștii vor încerca să dea de persoana care a trimis această amenințare", a relatat Laurențiu Rădulescu, reporter Antena 3 CNN.

Ce riscă cei care lansează alerte false 

Precizăm că deși în țară sunt emise de multe ori amenințări cu bombă care ulterior se dovedesc a fi false, autoritățile sunt obligate să efectueze verificări pentru a preveni orice posibil pericol pentru populație.

Conform legislației în vigoare, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este o contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 4.000 de lei. În plus, persoana vinovată poate fi obligată să presteze între 200 și 400 de ore de activități în folosul comunității.

În cazul în care aceeași persoană comite din nou această contravenție în termen de un an de la aplicarea sancțiunii inițiale, pedeapsa devine și mai severă. Astfel, amenda poate varia între 4.000 și 8.000 de lei sau se poate impune prestarea între 400 și 800 de ore de activități în folosul comunității.

În luna septembrie, spre exemplu, un bărbat a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat prezenţa unui dispozitiv explozibil la Hotelul Continental din Timişoara, unde era cazată și lidera USR, Elena Lasconi. În urma apelului, oamenii din hotel au fost evacuaţi, iar la faţa locului au sosit imediat poliţişti, jandarmi şi lucrători SRI. Ulterior s-a dovedit că alerta a fost una falsă, iar autorul, un bărbat de 50 de ani, a fost amendat cu 4.000 de lei. El era cunoscut cu probleme psihice, așa că a fost dus la Clinica Psihiatrică „Eduard Pamfil” din Timişoara în vederea efectuării unui control de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel