Allen Coliban, primarul Brașovului: Fondul clasei nu mai există, cererile profesorilor, intolerabile

Allen Coliban, primarul orașului Brașov, susține că în ultimele zile a primit numeroase sesizări de la părinții cărora li s-au cerut bani la școală pentru săpun și hârtie igienică. Fondul Clasei nu mai există, cererile profesorilor sunt intolerabile, spune Coliban.

Primarul Allen Coliban le-a transmis un mesaj profesorilor care solicită bani pentru săpun, hârtie igienică, diverse dotări și consumabile: părinții nu trebuie să plătească nimic.

„În urma sesizărilor venite din partea mai multor părinți cărora li s-au cerut bani pentru diverse dotări igienico-sanitare în școli, de la săpun la hârtie igienică vin să fac câteva clarificări: sunt total împotriva acestui gen de demers. Părinții nu trebuie să dea bani pentru îmbunătățirea actului școlar în incinta unităților școlare. "Fondul Clasei" nu mai există formal, iar el nu trebuie să existe nici informal. Primăria Municipiului Brașov este cea care bugetează astfel de nevoi de cheltuieli, la cererea instituției școlare”, a explicat primarul Allen Coliban.

Primarul din Brașov mai spune că i-a informat pe profesori că școlile trebuie să solicite bani de la Primărie și nu de la părinți.

„Am semnat în data de 9 septembrie 2021 o adresă către unitățile de învățământ prin care este evidențiat următorul fapt: "în cazul în care nu dispuneți de fonduri suficiente, vă rugăm să solicitați fundamentat suplimentarea acestuia, cu ocazia următoarelor rectificări bugetare" Îi rog pe toți directorii unităților de învățământ din Municipiul Brașov să se folosească de această adresă, să solicite fonduri suplimentare, dacă este nevoie și să-i informeze pe profesori că nu este tolerabilă cererea de fonduri de la părinți”, a precizat primarul orașului Brașov.

Care au fost costurile părinților în anul de pandemie

În primul an de pandemie, când şcoala s-a derulat preponderent online, părinţii din România estimează că au plătit, în medie, sensibil mai mult decât în 2018 pentru educaţia copiilor lor. Costul mediu alocat serviciilor de tip Şcoală după şcoală s-a dublat, iar învăţământul derulat online a generat categorii noi de costuri, precum achiziţia de laptop/tabletă, telefon mobil sau echipamente periferice. Toate aceste echipamente se traduc într-un cost mediu de 5.800 de lei pe familie, arată datele unei anchete realizate de Salvaţi Copiii România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel