Alimente care nu fac casă bună cu frigiderul

Alimente
Alimente

Unele alimente nu trebuie ținute în frigider, ci trebuie să le consumăm cât mai repede cu putință astfel încât să beneficiem de toate vitaminele și mineralele pe care le conțin.

În principal, fructele și legumele proaspete nu fac casă bună cu frigiderul. Gustul și mirosul lor se transformă atunci când sunt ținute la temperaturi de 2-4 grade Celsius, cu care ele nu sunt obișnuite în mod normal, dimpotrivă au nevoie de căldură pentru a se coase. Este cazul roșiilor, castraveților, căpșunilor, caiselor, piersicilor. Dar nici pâine, uleiul de măsline, ciocolata nu au ce să caute în frigider. Iată explicațiile și cum trebuie păstrate corect.

Roșiile

Ai impresia că roșiile se păstrează mai mult timp nealterate dacă sunt ținute la rece? Ei bine, locul lor nu este în frigider. Își pierd din savoare, dar și din cantitatea lor de vitamine și minerale. După ce le scoți din frigider, gustul roșiilor devine fad. Păstrează roșiile la temperatura ambientală, ferite însă de soare sau alte surse de căldură.

Castraveții

Nici castraveții nu trebuie ținuți la rece, cu toate că par mai rezistenți decât roșiile la acțiunea factorilor de mediu. Și ei își pierd gustul și se moleșesc odată scoși la căldură.

Avocado

Avocado este delicios atunci când e bine copt. Cum de obicei nu se întâmplă acest lucru când ajunge pe raftul supermarketului, avocado trebuie ținut acasă 1-2 zile la temperatura camerei pentru a se coace. Or, dacă îl pui la frigider, se întrerupe procesul de coacere, iar fructul rămâne tare și neplăcut la gust.

Fructe

Merele, căpșunele, caisele, pepenele galben și, în general, cam toate fructele nu au ce să caute în frigider. Natura le-a lăsat să se coacă și să-și dezvăluie minunatele arome la soare. Atunci, este lesne de înțeles că mediul rece și umed din frigider nu face decât să distrugă savoarea fructelor. Bucură-te de fructe proaspete, în stare naturală și de fiecare sortiment în sezonul lui.

Pâinea

Cu toate că pâinea poate fi congelată, totuși nu se recomandă a fi păstrată la frigider. Textura pâinii este alterată de aerul rece și de umiditatea din frigider.

Uleiul de măsline

Frigul nu-i priește deloc uleiului de măsline, care se transformă într-o pastă albă și granuloasă. Nu este prea apetisantă și nicidecum nu poate fi folosită la asezonarea salatelor. Or, uleiul de măsline este cel mai sănătos atunci când este consumat în stare naturală.

Ciocolata

Indiferent de sezon, ciocolata nu trebuie păstrată la frigider. Ați observat cu siguranță, mai ales în cazul ciocolatei cu mai multă cacao, că atunci când o scoatem din frigider are o peliculă albă pe deasupra. Aceasta nu este altceva decât zahărul condensat. Așadar, ciocolata își schimbă compoziția și savoarea din cauza frigului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel