Acţiuni la purtător: Câte din aceste firme lucrează cu statul? Ivan, răspuns tranşant

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat vineri, la Iaşi, că în România sunt 384 de firme cu acţiuni la purtător, fapt care le conferă proprietarilor confortul anonimatului şi le dă posibilitatea încheierii contractelor cu statul.

"În România sunt 384 de firme. Toate lucrează cu statul. De-a lungul ultimilor zece ani de zile niciuna nu a avut sincope, adică să meargă mai bine sau mai prost, în condiţiile în care la guvernare au fost toate partidele din spectrul politic, ceea ce înseamnă că relaţia dintre ele este dincolo de politica unui partid sau ideologia unui partid", a declarat eurodeputatul Cătălin Ivan în cadrul unei dezbateri privind 'Acţiunile la purtător'.

La evenimentul desfăşurat la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, europarlamentarul a subliniat dificultatea înfiinţării unei astfel de firme. În acest sens, Cătălin Ivan a menţionat că 'într-o economie în care oamenii nu îşi asumă activitatea pe care o depun, e cel puţin periculos din toate punctele de vedere'.

Conform afirmaţiilor acestuia, transferurile din România către firmele de offshore se ridică la peste 40 de miliarde de euro.

Crimă organizată

'Ultimele studii arată că la nivel european averea scoasă de europeni în afara Uniunii şi neimpozitată se ridică în jurul cifrei de 6.000 de miliarde de euro. Vă daţi seama ce ar însemna 6.000 de miliarde de euro impozitaţi? Nu sunt 6.000 de miliarde de euro care nu ajung la bugetele statelor membre, dar sunt 6.000 de miliarde care nu sunt impozitaţi în niciun fel', a spus Cătălin Ivan.

El a menţionat că în astfel de situaţii nu putem vorbi doar de corupţie. 'Nu ştim dacă este corupţie. Poate fi crimă organizată. La fel de bine poate fi terorism, finanţarea terorismului. Cum spunea David Cameron pe vremea când era prim-ministru al Marii Britanii: 'lumina soarelui este cel mai bun dezinfectant'. Dacă ai lumină şi ştii ce se întâmplă acolo ştii să iei decizii. Poţi să ştii dacă este bun, poţi să evaluezi dacă este bun sau nu pentru economie', a spus eurodeputatul în timpul dezbaterii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel