7 lucruri despre Univers care te vor face să te simți foarte mic

NASA a publicat un material în care sunt precizate șapte lucruri care arată imensitatea Universului și cât de mic și nesemnificativ este Pământul în comparație cu el.

Iată cele 7 lucruri în urma cărora te vei simți cu adevărat mic, dezvăluite de NASA

1. Soarele nostru este unul dintre cel puțin 100 de miliarde de stele, doar în Calea Lactee (galaxia noastră). În Universul observabil există cel puțin 100 miliarde de galaxii fiecare dintre ele cu miliane de stele. Practic, mai multe stele decât totalitatea boabelor de nisip de pe plajele Pămândului.

2. Calea Lactee este un ”oraș” imens de stele, atât de mare încât chiar și la viteza luminii (care este foarte mare - aprox. 300.000 km/ SECUNDĂ), ar dura 100.000 de ani să o poți traversa.

3. Aproximativ 70% din Univers este format din energie întunecată. Materia întunecată reprezintă aproximativ 25%. Restul - totul de pe Pământ, tot ceea ce a observat vreodată omul, cu toate instrumentele noastre, toată materia normală este mai puțin de 5% din univers.

4. În cazul în care Soarele era la fel de înalt precum o ușă, Pământul ar fi de mărimea unei monezi.

5. Soarele reprezintă aproape întreaga masă solidă din Sistemul Solar. Diferența de 2% este acoperită de totalitatea planetelor și restul corpurilor (sateliți, asteroizi etc.)

6. Edwin Hubble a descoperit că Universul este în expansiune și, că, la un moment dat în timp (acum 14 miliarde de ani), întregul Univers a fost un singur punct în spațiu

7. Patru nave spațiale americane sunt se află în afara sistemului nostru, în lceea ce oamenii de știință numesc spațiu interstelar. Voyager 1 se află cea mai departe - mai mult de 11 de miliarde de mile de Soare. Voyager 1 a fost primul obiect creat de om pentru a părăsi sistemul nostru solar și a fost lansat în 1977 și a avut nevoie de nu mai puțin de 35 de ani doar pentru a ieși din sistemul solar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel