Klaus Iohannis, proces ANI. Scenariul lui Radu Zlati

Radu Zlati semnalează o problemă legată de Klaus Iohannis. După cum a arătat și DC News într-un articol publicat recent, liderul PNL va avea la Înalta Curtea de Casație și Justiție ultimul termen în procesul cu Agenția Națională de Integritate, iar dacă va pierde nu va putea candida la alegerile prezidențiale.

VEZI ȘI: Iohannis, proces ANI: CCR riscă să-l scoată din cursa pentru Cotroceni. Băsescu, salvarea liderului PNL

Pe blogul personal, Radu Zlati a explicat cum ar putea Klaus Iohannis să piardă bătălia pentru alegerile prezidențiale.

"În mai 2014 forurile de conducere ale PNL l-au retras pe Mircea Diaconu de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare pe motivul că acesta ar putea fi respins de către Justiție ca fiind incompatibil. În final Justiția a admis candidatura lui Diaconu – admitere care, aflăm abia acum (prin recenta interpretare pe care CCR a dat-o la art. 1 din Legea ANI (176/2010) a fost în fapt și în drept neconformă cu spiritul legii și al Constituției.

Nu interesează aici ce se va mai întâmpla în cazul Mircea Diaconu, ce decizie va lua Parlamentul European la o eventuală intervenție a ANI. Interesează faptul că în mai 2014 PNL a suflat și în iaurt ca să nu se frigă. Dar în iulie 2014 liderii teritoriali ai PNL (cam aceiași care îi refuzau în mai lui Diaconu un loc pe lista partidului) oferă lui Klaus Johannis candidatura la funcția de președinte uitând că acesta are un proces cu ANI în desfășurare. Iar în eventualitatea, chiar improbabilă, a pierderii procesului, Klaus Johannis va deveni incompatibil (conform interpretării CCR) și la funcția de președinte al tuturor românilor. Ce vom face în acest nedorit și improbabil, dar posibil, fapt? Schimbăm foaia și plângând cu un ochi ("Dragă Klaus") schimbăm din mers candidații? Se știe, după episodul din 2004, românii nu mai cred în lacrimi...", a scris Radu Zlati pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel