Klaus Iohannis, în PAS cu PAS, opinii despre Ion Iliescu și PSD

Președintele ales Klaus Iohannis mărturisește în lucrarea sa, Pas cu pas, recent lansată la Târgul de carte Gaudeamus, opinia pe care o are despre fostul președinte al României Ion Iliescu, precum și despre partidul al cărui președinte de onoare este acesta.

Potrivit evz.ro, în mai multe pasaje din cartea Pas cu pas, scrisă de Klaus Iohannis, este evident faptul că președintele ales consideră PSD un partid condus de lideri incompetenți și corupți.

Rememorând evenimentele din 1989 la care a participat, Klaus Iohannis descrie în cartea sa cum entuziasmul pricinuit de posibilitatea răsturnării regimului lui Ceaușescu i-a fost curmat în momentul în care gloanțele au început să șuiere în jur.

Ulterior, Iohannis descrie dezamăgirea uriașă pe care a suferit-o când a văzut cine a acaparat puterea în România după 1989: "Faptul că imediat, atunci la început, s-a instaurat un regim neocomunist a reprezentat pentru mine o dezamagire uriașă".

Nici după ce a ajuns primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis nu și-a schimbat părerea despre Ion Iliescu și partidul acestuia, deoarece, așa cum precizează în carte, a avut probleme mari cu PSDR, care avea mulți consilieri locali.

Într-un alt pasaj din carte, Klaus Iohannis dezvăluie și care au fost opțiunile sale electorale la alegerile prezidențiale până în 2000, însă într-o formulare deloc apreciativă la adresa fostului președinte Ion Iliescu.

"De votat am votat de fiecare dată și îmi amintesc că, în mai 1990, am votat cu Rațiu și PNȚCD, în 1992 și 1996 cu Emil Constantinescu. Am votat înclusiv în 2000, în al doilea tur. Simțeam că-mi caade mâna, dar l-am votat pe Iliescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel