Zeci de urangutani de Borneo, testaţi pentru coronavirus

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai mulți urangutani au fost testați pentru COVID-19, iar testele au ieșit negative. 

Câteva zeci de urangutani de Borneo au fost testaţi pentru coronavirus de medici veterinari îmbrăcaţi în costume de protecţie, care au avut sarcina delicată de a le recolta secreţii nazale, relatează luni AFP, scrie Agerpres. 

Circa 30 de primate din statul malaezian Sabah, pe insula Borneo, au fost supuse testelor, iar toate rezultatele au fost negative, au declarat autorităţile locale pentru protecţia naturii.

"Testarea pentru COVID-19 este un instrument vital pentru a ne ajuta să trecem peste această pandemie şi este, de asemenea, foarte importantă pentru populaţia de urangutani", a declarat Sen Nathan, director adjunct al Departamentului de protecţie a animalelor din statul Sabah, într-un comunicat publicat sâmbătă.

Primele teste efectuate pe urangutani



Acestea sunt primele teste efectuate pe urangutani în ţara din Asia de Sud-Est. Procedura a fost decisă după ce membri ai personalului unui parc natural şi din centrul de reabilitare a animalelor sălbatice au fost infectaţi.

"Această boală ar putea fi foarte periculoasă pentru sănătatea lor şi ar putea pune în pericol reintegrarea lor în sălbăticie", a spus Sen Nathan.

Medicii veterinari vor continua să monitorizeze urangutanii şi teste vor fi efectuate în mod regulat.

Animale au fost testate pozitiv la COVID-19 în mai multe rânduri. În acest weekend, o grădină zoologică din Atlanta, Statele Unite, a anunţat că mai multe dintre gorilele sale au fost infectate cu coronavirus. Pisici, câini şi un dihor au fost, de asemenea, infectaţi.

Virusul care ucide populaţia de koala se transmite de la mamă la pui

Virusul mortal care deteriorează sistemul imunitar şi provoacă boli precum cancerul la populaţia de koala este transmis de la mamă la pui, potrivit unui studiu publicat marţi în Australia cu ocazia zilei naţionale dedicate acestei specii ameninţate cu dispariţia, relatează EFE, mai scrie Agerpres. 

Retrovirusul koala (KoRV), supranumit SIDA al acestei specii şi care predispune populaţia de koala la contractarea unor boli precum clamidia, precum şi alte patologii, afectează aceste marsupiale care trăiesc pe costa de est a Australiei.

"KoRV şi bolile asociate constituie o ameninţare cu care se confruntă koala, alături de pierderea habitatului lor", a declarat expertul în bioştiinţă moleculară Keith Chappell, într-un comunicat difuzat de Universitatea din Queensland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel