VIDEO: Fetiță din Gaza, discurs emoționant în fața dărâmăturilor. „Am doar zece ani!”

Foto: Middle East Eye
Foto: Middle East Eye

O tânără fetiță din Fâșia Gaza a devenit virală pe rețelele de socializare după ce Israelul a răspuns la atacurile Hamas.

„Vedeți toate acestea?”, întreabă Nadine Abdel-Taif, arătând spre grămezile de moloz rezultate din explozii. „Ce vă așteptați să fac? Să repar eu? Am doar zece ani!”.

„Nici nu pot să gestionez situația. Vreau doar să devin doctor sau orice altceva pentru a-i ajuta pe ai mei, dar nu pot. Sunt doar un copil. Nici nu știu ce să zic”, mai spune copila. „Mi se face frică, dar nu chiar atât de mult. Aș face orice pentru oamenii mei, dar nu știu ce să fac, am doar zece ani”.

„Plâng în fiecare zi. De ce merităm aceste lucruri?”

„Văd toate aceste lucruri... la propriu plâng în fiecare zi. Îmi spun «De ce merit aceste lucruri? Ce am făcut noi pentru a primi aceste lucruri». Familia mea mi-a spus că pur și simplu ne urăsc, nu ne simpatizează doar fiindcă suntem musulmani”, a mai spus fetița.

„Vedeți toți copiii din jurul meu? Sunt doar copii! De ce ai trimite o rachetă spre ei să-i ucizi? Nu este drept. Pur și simplu nu este drept”, a conchis tânăra.

Presa din Gaza, vizată de rachete

„În ultima săptămână, birourile a 23 de mass-media locale și internaționale au fost distruse de atacuri israeliene aeriene țintite”, a declarat RSF în sesizarea sa, aceste bombardamentele vizând birouri de presă palestiniene și străine.

„RSF consideră că țintirea voluntară a mass-media și distrugerea totală și intenționată a echipamentelor acestora reprezintă o crimă de război în temeiul articolului 8 al Statutului de la Roma”, conform scrisorii din 16 mai adresată procuroarei generale a CPI, Fatou Bensouda.

„Armata israeliană nu a provocat doar daune materiale masive redacțiilor ale căror jurnaliști, echipamente și instalații sunt persoane și bunuri protejate în temeiul protecției datorate populației civile. Aceasta a împiedicat, de asemenea, acoperirea mediatică a unui conflict ce afectează în mod direct și grav populația civilă”, consideră RSF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel