Un elev din Suceava a fost pălmuit de un profesor în fața clasei.
Un profesor de engleză de la o școală din municipiul Suceava a fost filmat în timp ce pălmuia un elev de clasa a VIII-a, în fața clasei, scrie Realitatea.net. Momentul a fost filmat de un alt copil, iar imaginile au ajuns în presa locală. Conducerea şcolii a informat Inspectoratul Şcolar, care a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul.
Inspectorul general adjunct al Inspectoratul Şcolar Suceava, Ioan Puiu, a declarat că incidentul este regretabil şi că instituţia va încerca să facă lumină în acest caz. Acesta a mai precizat că incidentul este izolat şi că nu defineşte cariera dascălului. Pe de altă parte, Ioan Puiu a explicat că imaginile apărute în spaţiul public „nu sunt concludente pe deplin” şi că profesorul are dreptul să-şi caute dreptatea în instanţă.
Reprezentanţii IŞJ au stat de vorbă cu profesorul acuzat. Dascălul ar fi negat că l-a pălmuit pe elev, spunând că ceea ce se vede în filmare ar fi, de fapt, un gest de prietenie.
„Din grijă pentru copii”, Programului național de suport pentru copii, în contextul pandemiei de Covid-19 a apărut în Monitorul Oficial. Actul prevede că Serviciul de Telecomunicații Speciale înființează numărul unic național 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului. Serviciul este gratuit și poate fi apelat și dacă nu există o cartelă SIM introdusă în telefon, la fel ca și în cazul telefonului unic de urgență, 112.
Direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului operează numărul unic național, conform unei proceduri unitare de implementare dezvoltate de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare.
Prin urmare, în situațiile anunțate prin intermediul numărului unic național care necesită intervenția agențiilor specializate din cadrul Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului vor alerta Serviciul de urgență 112.
De asemenea, Poliția Română poate utiliza Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” în situațiile în care este necesar sprijinul populației pentru căutarea copiilor dispăruți. Numărul național 119 este alocat Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu