Vezi cele nouă partide de extremă-dreapta care au intrat în PE

În urma alegerilor de duminică,  nouă partide de extremă-dreapta au obţinut locuri în Parlamentul European, fapt ce demonstrează că în viitor politica Uniunii  Europene  trebuie restructurată din temeii. 

Surpriza în alegerile de duminică a reprezintat-o scorul euroscepticilor și al extremiștilor. Curentul acestora este reprezentat de grupurile Europe of Freedom (36 mandate), parte dintre neafiliați (38 mandate), plus parte din cei care deocamdată nu pot fi încadrați într-o familie politică europeană (67 mandate). După unele calcule, euroscepticii vor întruni 140 de mandate în Parlamentul European, ceea ce i-ar situa pe locul al treilea, înaintea liberalilor.

Huffington Post a alcătuit lista cu partidele de extremă-dreapta care au reușit să trimită reprezentanți în forumul european.

- Primul loc este ocupat de partidul Frontul Naţional, din Franţa, condus de Marine Le Pen. "Fondatorul partidului, Jean Marie Le Pen, sugera luna trecută că 'Domnul Ebola' ar putea rezolva problema imigraţiei în Europa în trei luni...", aminteşte sursa citată.

Citește și: Rezultat-șoc în Franța: cutremur pe scena politică

- Formaţiunea neonazistă germană Partidul Naţional German (NPD) este catalogată drept rasistă şi antisemită, insistând pentru o Europă "a oamenilor albi", notează publicaţia. Formațiunea a reușit să trimită un reprezentant în PE.

Citește și: Surpriză în Germania. Neonaziștii fac istorie, partidul lui Merkel câștigă

- În Grecia, partidul Zori Aurii are o doctrină ultranaţionalistă, iar unii membri ai săi sunt în închisoare pentru apartenenţă la grupuri infracţionale. Formaţiunea elenă, care va avea pentru prima dată membri în PE, insistă că nu este nici criminală, nici neonazistă.

- Partidul "Finns" s-a remarcat printr-o campanie electorală antieuropeană, xenofobă, populistă, iar liderul formaţiunii a fost amendat pentru comentarii antimusulmane.

- Partidul Poporului Danez a obţinut 27%, după ce preşedintele fondator, Pia Kjærsgaard, a afirmat că Danemarca nu este o ţară în care imigraţia să fie normală sau bine-venită.

- Partidul Libertăţii din Olanda, condus de populistul Geert Wilders, va avea doar patru mandate în Parlamentul UE. Wilders declara, la un moment dat: "Eu nu urăsc musulmanii, urăsc islamul".

- Mişcarea naţionalistă ungară Jobbik, cu accente neonaziste, va avea trei reprezentanţi în PE. Unii membri Jobbik au cerut înscrierea etnicilor evrei din Ungaria în registre speciale.

- În Austria, Partidul Libertăţii (ultranaţionalist) s-a remarcat printr-o campanie antimusulmană. Liderul fomaţiunii populiste, Heinz-Christian Strache, nu se consideră rasist, argumentând că îi plac mâncărurile orientale.

- Liga Nordului a obţinut 6% din voturi în Italia. "Africa nu a produs prea multe genii, după cum poate vedea toată lumea dintr-o Enciclopedie Mickey Mouse", a spus unul dintre eurodeputaţii partidului populist şi xenofob.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel