Universitatea București- Platforma Măgurele, parteneriat

 Universitatea din Bucureşti a încheiat un acord de parteneriat cu institutele de cercetare-dezvoltare pentru fizică de pe Platforma Măgurele, care face posibilă o colaborare inter-instituţională mult mai strânsă. 

Acordul a fost semnat miercuri cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară 'Horia Hulubei', Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Optoelectronică. 

Ca urmare, profesorii şi doctoranzii Şcolii Doctorale de Fizică din cadrul Universităţii din Bucureşti vor avea acces la infrastructura de cercetare de la Măgurele. De asemenea, reprezentanţii institutelor de cercetare-dezvoltare vor putea participa la procesele decizionale din cadrul Şcolii Doctorale de Fizică. 

Programe de cercetare 

"Este important din punct de vedere al deciziilor politice să afirmăm şi să reafirmăm faptul că educaţia şi cercetarea trebuie să fie convergente şi, chiar dacă structurile guvernamentale şi administrative sunt separate, cred că este foarte important să vedem că filozofia este una şi aceeaşi. Nu poţi să ai educaţie, cel puţin la nivel de masterat şi de doctorat, dacă nu ai şi programe de cercetare. Este un moment istoric atât pentru Universitatea din Bucureşti, cât şi pentru comunitatea fizicienilor pentru că prin această colaborare deschidem calea către ştiinţa de nivel superior", a declarat Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, citat în comunicatul de presă. 

Academicianul Nicolae Victor Zamfir, directorul general al Institutului Naţional "Horia Hulubei", a vorbit despre performanţa în cercetare la Universitatea din Bucureşti. 

"Trebuie să arătăm şi sunt sigur că o să reuşim să demonstrăm că Universitatea din Bucureşti va avea una din cele mai puternice şcoli doctorale din spaţiul românesc şi din Uniunea Europeană şi că poate rivaliza cu orice universitate din Statele Unite în privinţa laboratoarelor", a afirmat academicianul, conform sursei citate. 

Potrivit comunicatului, dezideratul comun al instituţiilor partenere este acela al creşterii competitivităţii învăţământului superior şi cercetării româneşti, atât pe plan naţional, cât şi în spaţiul global al ştiinţei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel