UNICEF și MMFPSPV: parteneriat pentru prevenirea violenței împotriva familiei

Violența împotriva copiilor, inclusiv abuzul verbal, lasă urme adând asupra acestora, iar, potrivit unei evaluări a UNICEF, doar 54% din cazurile de violență au fost evaluate corect de către asistenții sociali chiar dacă ei au fost pregătiți în acest sens. În vederea asigurării de șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii, MMFPSPV și UNICEF au semnat, joi, un acord de parteneriat, valabil până în 2017

"STOP violenței împotriva copiilor. MMFPSPV și UNICEF au semnat un acord pentru prevenirea violenței împotriva familiei Secretarul de Stat Ioana Liana Cazacu și Reprezentantul UNICEF în România Sandie Blanchet au semnat astăzi un acord de parteneriat între Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) și UNICEF pentru prevenirea violenței împotriva copiilor, ce va dura până în 2017", informează un comunicat de presă remis redacției DC News.

Datele UNICEF arată că, atunci când un copil face ceva greșit, prima reacție a 54% dintre părinți este de a ridica vocea, iar 11% dintre părinți pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr. Chiar și profesioniștii care lucrează cu familiile și ar trebui să protejeze copiii sunt influențați de această normă socială: o evaluare a UNICEF a arătat că doar 54% din cazurile de violență au fost evaluate corect de către asistenții sociali chiar dacă ei au fost pregătiți în acest sens.

Violența, fenomen complex 

"Violența este un fenomen complex, care lasă urme adânci asupra copiilor. Este important să lucrăm împreună atât în ceea ce privește prevenirea acestui fenomen prin pregătirea profesioniștilor de la nivel local – asistenți sociali, asistentele medicale comunitare, cât și în ceea ce privește conștientizarea de către părinți a efectelor violenței asupra copiilor", a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

Documentul semnat astăzi stabilește principalele direcții de colaborare pentru a asigura șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii, fete și băieți din România, cu precădere pentru cei mai vulnerabili și marginalizați, prin oferirea de protecție împotriva oricăror forme de violență.

"Angajamentul semnat astăzi reprezintă pentru DESFB un prim pas în asigurarea de șanse egale în dezvoltare pentru toți cetățenii României, cu precădere pentru cei vulnerabili și marginalizați, prin oferirea de protecție împotriva oricăror forme de violență. DESFB va întreprinde toate demersurile necesare pentru a promova, alături de UNICEF, întărirea capacității profesioniștilor la nivel local în recunoașterea și abordarea formelor de violență în familie. Parteneriatul asumat astăzi, va continua până la încheierea actualului Parteneriat de Colaborare încheiat de România și UNICEF cu orizont de timp 2017", a spus Ioana Liana Cazacu, Secretar de Stat, MMFPSPV.

Scopul campaniei

În cadrul parteneriatului se pune accentul pe ratificarea Convenției privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, pe întărirea capacității profesioniștilor de la nivel local în recunoașterea și abordarea formelor de violență domestică. De asemenea, cele două organizații vor colabora în dezvoltarea campaniei împotriva violenței domestice derulată de UNICEF pe durata a trei ani. Scopul campaniei este de a crește nivelul de informare și conștientizare a publicului cu privire la formele de violență împotriva copiilor, în special a abuzului verbal, și de a sprijini părinții și familiile să adopte metode de disciplinare pozitive.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel