Un taifun puternic ar putea lovi Taiwanul în weekend

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Autorităţile din Taiwan au alertat populația cu privire la taifunul ce ar putea lovi insula în weekend. 

Autorităţile din Taiwan au anunţat vineri că taifunul Chanthu, însoţit de vânt puternic şi ploi torenţiale, ar putea atinge zona de uscat în acest weekend, devenind primul astfel de fenomen meteorologic ce loveşte direct insula în ultimii doi ani, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Biroul Meteorologic Central din Taiwan a indicat că furtuna este aşteptată să lovească mai întâi coasta de est a insulei, o regiune muntoasă şi cu populaţie redusă, înainte de a ajunge în nord-est, duminică după-amiază, aproape de capitala Taipei, de unde se va îndrepta spre provincia Zhejiang din China.

Au fost anulate zboruri interne 



Ministerul taiwanez al Transporturilor a declarat că peste zece zboruri interne au fost deja anulate, cursele internaţionale nefiind însă afectate.

Serviciul de monitorizare a furtunilor Tropical Storm Risk prognozează că Chanthu va lovi Taiwanul cu intensitatea unui taifun de categoria a 4-a, cu un nivel sub cel al unui super taifun, cu viteze ale vântului de până la 250 km/h, urmând ca apoi să slăbească din intensitate.

Conform prognozelor Biroului Meteorologic Central, este probabil ca furtuna să se menţină suficient de departe de fabricile de semiconductori de pe coasta de vest a Taiwanului, de importanţă globală, pentru a se evita eventuale pagube la nivelul producţiei de cipuri, utilizate la o gamă largă de produse, de la telefoane smartphone până la autovehicule.

Sute de decese în 2009



În 2009, inundaţiile şi alunecările de teren declanşate de taifunul Morakot au provocat circa 700 de decese în Taiwan, aceasta fiind cea mai letală furtună care a lovit insula.

Taiwan, care are o climă subtropicală, se bazează pe sezonul taifunurilor pentru a-şi reface rezervele de apă, afectate după ce anul trecut nu a existat niciun astfel de fenomen meteorologic, situaţie care a provocat cea mai gravă secetă din istoria insulei şi a condus la restricţii extinse privind utilizarea apei.

Seceta s-a încheiat după precipitaţii abundente, care au căzut la sfârşitul primăverii şi începutul verii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel