Ucraina se va alătura Centrului de excelență pentru apărare cibernetică cooperativă (CCDCOE).
Ucraina se va alătura Centrului de excelență pentru apărare cibernetică cooperativă (CCDCOE) al NATO ca „participant contributiv”, a declarat instituția de cercetare militară acreditată de NATO într-un comunicat.
„Ucraina ar putea aduce cunoștințe valoroase despre mai mulți adversari din domeniul cibernetic pentru a fi utilizate pentru cercetare, exerciții și antrenament”, a declarat directorul CCDCOE, colonelul Jaak Tarien, într-o declarație pe site-ul CCDCOE, srie AlJazeera.
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat prin telefon, vineri, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin l-a anunţat că urmează o nouă rundă de negocieri cu Kievul şi au stabilit să menţină contactele.
"Cancelarul Olaf Scholz a discutat telefonic, vinerea aceasta, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. În conversaţia de aproximativ o oră, cei doi lideri au făcut un schimb de puncte de vedere pe subiecte de dispută. Cancelarul s-a declarat preocupat în legătură cu informaţiile şi imaginile grave care vin de zile întregi din Ucraina. A cerut Rusiei să oprească imediat operaţiunile militare şi să permită accesul organizaţiilor umanitare", anunţă Guvernul de la Berlin într-un comunicat postat pe site-ul propriu citat de Mediafax.
Au programat pentru acest sfârşit de săptămână a treia rundă de negocieri. Putin şi Scholz au stabilit să aibă noi discuţii
"Preşedintele Putin l-a informat pe cancelar că Rusia şi Ucraina au programat pentru acest sfârşit de săptămână a treia rundă de negocieri. Putin şi Scholz au stabilit să aibă noi discuţii", precizează Guvernul Germaniei.
Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au ajuns, joi seară, în cursul negocierilor desfăşurate în Belarus, la un acord asupra creării de coridoare umanitare, posibil printr-un armistiţiu temporar, iar negocierile ar urma să continue în a treia rundă.
Suedia a depășit pragul de 51% favorabilitate pentru aderarea la NATO, potrivit unui sondaj publicat astăzi.
Majoritatea suedezilor sunt, în premieră, favorabili aderării la NATO, schimbarea opiniei publice fiind determinată de invadarea Ucrainei de către Rusia, conform unui sondaj publicat vineri, relatează AFP.
Într-o lună, numărul susţinătorilor unei aderări în rândul opiniei publice a crescut cu nouă puncte procentuale, ajungând la un record absolut de 51%, în timp ce procentul celor care se opun a scăzut la 27%, o reducere de zece puncte procentuale, conform acestui sondaj al Institutului Demoskop (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu