Micul dejun dulce ne oferă energie instantanee, dar cu un mic dejun sărat oferă senzație de sațietate mai mult timp, iar asta răspunde nevoilor noastre nutriționale.
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și este un obicei frecvent la cei mici, pe care îl pierdem în timpul adolescenței și pe care avem tendința de a-l recupera la vârsta adultă. Potrivit 20minutos.es, în Spania, 94,4% dintre oameni iau micul dejun acasă.
Acest lucru reiese din studiul realizat în 2019 de Ministerul Agriculturii, care mai arăta că majoritatea persoanelor combină băuturile cu alimente. De asemenea, studiul a stabilit tendința de a include alimente sărate la micul dejun, precizând că unul din cinci au fost de acest tip.
Nu este neobișnuit să asociem micul dejun cu ceva dulce. Pentru mulți, începerea zilei cu produse de patiserie sau pâine prăjită cu dulceață este ceva normal.
Dezavantajul pe care îl poate avea un mic dejun dulce este că, datorită cantității de zahăr, ne oferă energie, dar nu durează prea mult. Această creștere a glucozei înseamnă că la scurt timp după ce am luat micul dejun avem nevoie de o nouă sursă de energie.
Un mic dejun sărat asigură energia necesară pentru pentru a începe ziua. Nu trebuie să renunți la dulce, ci este necesar să înlocuiești acel produs de patiserie cu un fruct.
Cu această primă masă a zilei trebuie să obținem 20 sau 25% din totalul de calorii pe care fiecare persoană trebuie să le consume pe parcursul zilei.
Micul dejun trebuie să includă lactate, cereale și fructe. Pentru a începe ziua în cu energie trebuie să alegem ce vom mânca și să încercăm să facem micul dejun variat și echilibrat, cu toți nutrienții de care avem nevoie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu