Trei spitale din Galați au în prezent sisteme de detectare automată a incendiilor şi a concentraţiei de oxigen din atmosferă

Sursă foto: Unsplash (Sharon McCutcheon)
Sursă foto: Unsplash (Sharon McCutcheon)

Trei Spitale din Galați au în prezent sisteme de detectare automată a incendiilor şi a concentraţiei de oxigen din atmosferă. 

Trei spitale mari din Galaţi care au tratat şi încă tratează pacienţi cu COVID-19 vor avea sisteme de detectare automată a incendiilor şi a concentraţiei de oxigen din atmosferă. Banii pentru investiţii sunt europeni şi au fost accesaţi prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, scrie Rador.

În cei doi ani de pandemie, numărul mare de pacienţi COVID-19 care, pe lângă tratamentul medicamentos, aveau nevoie şi de oxigen, a fost una din marile provocări pe care le-a avut personalul unităţilor spitaliceşti. De pildă, în spaţiile modulare amplasate în curtea Spitalului Judeţean din Galaţi, bolnavii au fost ţinuţi în frig, cu uşile şi geamurile deschise chiar şi iarna, pentru o bună aerisire a spaţiilor, întrucât fiecare pacient avea alături câte o butelie cu oxigen. Un potenţial pericol de explozie care a existat în toate spitalele gălăţene cu pacienţi COVID-19, aşa cum este cazul Spitalului de Pneumofiziologie Galaţi, care de acum înainte va beneficia, datorită unui proiect cu finanţare europeană, de sisteme moderne de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiilor şi de semnalizare şi alarmare, în cazul depăşirii concentraţiei de oxigen în atmosferă. Monica Necula, managerul unităţii spitaliceşti.

Valoarea proiectelor se ridică la 6.500.000 de lei


”Am făcut eforturi proprii ca să gestionăm cât mai bine tot ce înseamnă partea electrică, parte de detecţie. Am făcut nişte protocoale de aerisire, de control, în fiecare zi în saloane, tocmai ca să nu avem aceste evenimente. Cu acest sistem se rezolvă de la sine”, a spus Monica Necula, managerul unităţii spitaliceşti.

Şi spitalele de urgenţă Sfântul Apostol Andrei şi de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva beneficiază de instalare a unor sisteme similare. Lucrări în valoare de peste 6.500.000 de lei, de asemenea, finanţate din fonduri europene.

Citește și...

Decesul pacienților Covid din lipsă de oxigen este „nu mai puțin decât un genocid”

Un tribunal din India a declarat marți că decesele pacienților cu Covid-19 din cauza lipsei de oxigen sunt „acte criminale și nu mai puțin decât un genocid”, potrivit unei hotărâri publicate pe site-ul instanței, scrie CNN. 

Înalta Curte Allahabad, care are jurisdicție asupra celui mai populat stat din India din Uttar Pradesh, a declarat: „Moartea pacienților Covid doar pentru că nu au primit oxigen la spitale este un act criminal și nu mai puțin de un genocid de către cei cărora li s-a încredințat sarcina pentru a asigura aprovizionarea continuă și lanțul de aprovizionare cu oxigen medical lichid.”

Într-o critică puternică față de gestionarea crizei de către guvernul Uttar Pradesh, instanța superioară a statului a prezentat videoclipuri care arată acapararea buteliilor de oxigen și hărțuirea persoanelor sărace care cerșesc o butelie de oxigen. Vezi articolul integral AICI

Ce scria, în 2019, Raed Arafat despre sistemul de urgență din România

Perioada de până în 1990

„În anul 1990, asistența medicală de urgență era asigurată de serviciile de ambulanță, cunoscute de populație sub denumirea „Salvarea”. Serviciile de ambulanță nu au beneficiat de un sprijin adecvat până în 1990, fiindu-le imposibilă îndeplinirea misiunilor la un nivel comparativ cu cel al țărilor occidentale, precum Franța și Germania, care erau folosite adeseori ca termen de comparație. Vezi continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel