Urmărește emisiunea live


Trei lucruri pe care le poţi face maşinii acasă, fără să te duci la service

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Iată câteva operaţiuni pe care le poţi face maşinii acasă, fără a merge la mecanic, deşi nu te pricepi la reparaţii auto. 

1. Schimbarea unui bec sună la fel de simplă, dar nu este așa în cazul tuturor mașinilor. Nu strică să ai permanent în mașină un set de becuri – kituri diverse se vând la magazinele de piese auto și benzinării. Folosește mănuși la schimbarea becurilor cu halogen – grăsimea de pe degete le distruge iremediabil. În manualul mașinii vei găsi toate informațiile pentru schimbarea becurilor.

2. Înlocuirea ștergătoarelor de parbriz este o operație simplă și la îndemână pentru oricine are cele mai simple cunoștințe de mecanică. Cu siguranță nu merită să plătești manoperă pentru o operațiune atât de simplă.

3. Verificarea roților ar trebui făcută de toți șoferii cel puțin o dată pe săptămână. Se verifică presiunea, starea anvelopelor și uzura benzii de rulare. Îți recomandăm să investești într-un manometru digital și un compresor de calitate, scrie promotor.ro.

Cum economiseşti combustibil 

1. Fii atent la trafic. Păstrează un ochi atât pe mașina din fața ta, cât și pe cele de dinaintea acesteia. Dacă vezi că la 3-4 mașini în față se frânează, e cazul să iei piciorul de pe accelerație: e clar că va trebui să frânezi și tu în curând. În felul acesta vei economisi mai mult decât îți închipui.

2. Chiar trebuie să frânezi? Dacă ai intuit momentul, o ridicare a piciorului de pe accelerație, eventual însoțită de o retrogradare a cutiei te va ajuta să încetinești suficient pentru a nu fi nevoit să frânezi. Nu sacrifica însă siguranța pentru economie.

3. Poartă pantofi cu talpă subțire. Talpa este o figură de stil în limbajul șoferilor, dar aici ia-o literar. O talpă subțire te va ajuta să simți mai bine frâna și accelerația și să eviți manevrele exagerate.

4. Nu îngreuna inutil mașina. Nu umple portbagajul cu tot felul de obiecte inutile. Dacă nu ai nevoie de ele, lasă-le acasă. Consumul de combustibil crește cu cât greutatea mașinii este mai mare.

5. Respectă limitele de viteză. Cu cât mergi mai repede, cu atât mai mult combustibile vei consuma pentru a învinge frecarea cu aerul. Gândește-te dacă cele câteva minute economisite merită banii cheltuiți în plus pe combustibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel