EXCLUSIV  TERMOSCANAREA, motiv de REVOLTĂ. Dr. Adrian Marinescu şi psihologul Radu Leca o spun CLAR! De unde a pornit TOTUL

Scanarea temperaturii la intrarea în supermarket a stârnit revoltă în societate, în ultimele zile fiind mai multe cazuri în care românii s-au certat cu paznicii care mânuiau aceste termometre digitale. 

Dr. Adrian Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş, dar şi dr. Radu Leca, psiholog, au vorbit despre acest subiect, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Nu este un act medical, aşa că nu este nevoie de consimţământul scris al celui căruia i se măsoară temperatura. Este o operaţiune banală, pe care o facem şi acasă. Legat de problema aparatelor în sine, care arată temperaturi prea mici uneori, aici este treaba fiecărei unităţi comerciale să asigure astfel de aparate, care să măsoare corect datele.", a declarat dr. Adrian Marinescu pentru DC NEWS

Greşeală majoră a părinţilor, combinată cu avalanşa de FAKE NEWS, cauză a "revoltei"

"Încă de când suntem mici, părinţii ne spun aşa: vino să îţi iau temperatura. Copilul ştie, astfel, că tutorele îi ia ceva. În timp, pe măsură ce creşte, copilul ajuns adult egalizează emoțional expresia "vino să îţi iau" cu o pierdere. Şi evident că se revoltă.", a explicat şi Radu Leca. 

Acesta a afirmat şi că ştirile false au o influenţă majoră în ceea ce priveşte "revolta socială". 

"În spaţiul online au apărut scurte articole cu titluri manipulative de tipul:

A. Un simplu angajat îmi ia temperatura. Cu ce drept?

B. Nu e doctor dar îmi ia febra. Cine e el să facă asta?

C. Să facem şi radiografii nu doar scanare.

Aceste titluri contribuie la revolta celor mulţi şi certăreţi. De specificat un amănunt interesant şi clar, cu cât subiectul este mai slab cognitiv, din punct de vedere vocal el o să fie mai pornit. Un scenariu secundar, evident tot fake news, apărut în ziua de 17 mai, este cel în care eram anunţaţi că "prin scanare undele noastre cerebrale ne sunt copiate". Ce sa vezi? A prins şi minciuna asta.

Termoscanarea este normală. În conformitate cu noile reguli ce prevăd distanţarea socială şi prevenirea, termoscanarea reprezintă principala metodă de anticipare a prezenţei bolii în subiect.", a mai spus psihologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel