Susţinere Rezoluţia Magistraţilor: "Încetaţi atacurile"

Protest magistraţi
Protest magistraţi

Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara s-a pronunţat, cu majoritate de voturi, pentru susţinerea Rezoluţiei Magistraţilor Români pentru Apărarea Statului de Drept, adoptată pe 19 mai.

Astfel, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara le cer responsabililor politici încetarea imediată a 'atacurilor la adresa statului de drept', potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, cu majoritate de voturi în Adunarea Generală.

'Solicităm insistent factorilor politici încetarea imediată a atacurilor la adresa statului de drept şi a judecătorilor şi procurorilor din România. România este şi trebuie să rămână stat membru al Uniunii Europene şi al Consiliului Europei, iar nu un teritoriu al corupţiei şi fărădelegii. Solicităm Preşedintelui României, Preşedintelui Senatului şi Preşedintelui Camerei Deputaţilor consultarea urgentă a Comisiei de la Veneţia asupra unor aspecte curente vizând modificarea în România a Codului penal, Codului de procedură penală şi Codului de procedură civilă, precum şi unele aspecte conexe, fiind necesară suspendarea imediată a dezbaterilor Comisiei speciale comune până la data primirii avizului Comisiei de la Veneţia', se arată într-un comunicat de presă.

Magistraţii timişoreni mai solicită consultarea 'reală' a corpului magistraţilor cu privire la pachetele legislative care le vizează activitatea, condiţii demne de muncă sau adoptarea de către Consiliul Superior al Magistraturii de măsuri imediate de sprijinire a magistraţilor împotriva cărora sunt îndreptate critici ce subminează independenţa Justiţiei.

Solicitare către CSM şi ministrul Justiţiei

'Solicităm membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să condamne imediat şi cu fermitate atacurile la adresa statului de drept şi a judecătorilor şi procurorilor din România. Implementarea unor criterii interactive de evaluare anuală, de către corpul magistraţilor, a activităţii curente desfăşurate de membrii CSM, precum şi revizuirea procedurii de revocare a acestora sunt imediat necesare', se mai menţionează în comunicat.

De asemenea, procurorii îi cer ministrului Justiţiei 'să se abţină de la acţiunile care intimidează procurorii şi afectează statul de drept şi independenţa Justiţiei'.

Protestul magistraţilor

Câteva sute de magistraţi au protestat pe 19 mai, timp de aproximativ o oră, în faţa Palatului de Justiţie din Bucureşti, fiind adoptată cu această ocazie o rezoluţie. Dragoş Călin, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, declara atunci, pentru Agerpres, că magistraţii cer consultarea urgentă a Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia) asupra unor aspecte curente vizând modificarea în România a Codului penal, a Codului de procedură penală şi Codului de procedură civilă, precum şi unele aspecte conexe, fiind necesară suspendarea imediată a dezbaterilor comisiei parlamentare speciale comune privind Legile Justiţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel