Suntem rezultatul unui experiment ştiinţific efectuat de o civilizaţie mai avansată? Universul, creat într-un laborator? Studiu uluitor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un articol științific arată cum o o civilizaţie cu tehnologie cuantică gravitaţională avansată a reuşit să creeze universul nostru.

Suntem rezultatul unui experiment ştiinţific efectuat de o civilizaţie mult mai avansată? Universul nostru a fost creat într-un laborator? Sunt întrebări care îl preocupa pe şeful Departamentului de astronomie de la Universitatea Harvard, citează Mediafax.

Într-un articol publicat în revista Scientific American, Avi Loeb prezintă teoria conform căreia o civilizaţie cu tehnologie cuantică gravitaţională avansată a reuşit să se ridice la rangul de civilizaţie de clasă A şi să creeze universul nostru.

"Suntem o civilizaţie tehnologică de nivel scăzut, clasificată în clasa C"



Clasificarea civilizaţiilor la scară cosmică face posibilă diferenţierea progresului tehnologic al acestora. Avi Loeb aminteşte că „suntem o civilizaţie tehnologică de nivel scăzut, clasificată în clasa C la scară cosmică, deoarece nu suntem în stare să recreăm nici măcar condiţiile de locuit ale planetei noastre când soarele va muri”.

O civilizaţie de clasă A are capacitatea tehnologică de a recrea condiţiile cosmice care stau la originea existenţei sale şi, prin urmare, de a crea în laborator un univers, ca întreg.

Pentru profesorul de la Harvard, teoria este singura care poate unifica „noţiunea religioasă a unui creator cu noţiunea gravitaţiei cuantice”. Însă cea din urmă vine împotriva raţionamentului antropogen convenţional, care este acela că universul a fost selectat pentru ca noi să existăm.

Care e ideea unui univers creat în laborator 



Ideea unui univers creat în laborator de o civilizaţie de clasă A ne retrogradează la un statut de „civilizaţie care este cosmologic sterilă”, deoarece este incapabilă să recreeze condiţiile care au condus la existenţa sa.

Avi Loeb consideră că suntem departe de a progresa în clasificarea cosmică şi mai aproape de a retrograda la rangul D, deoarece tehnologiile noastre declanşează schimbări climatice care ne distrug habitatul natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel