Suma care a dispărut din declarație de avere a lui Nicușor Dan

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

În doar un an, donațiile pe care Nicușor Dan le-a primit de la 11 persoane fizice ar fi dispărut din declarația de avere pe care primarul general al Capitalei a depus-o luna trecută.

Potrivit declarației de avere pe care Nicușor Dan o depunea anul trecut, rubrica referitoare la „cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenționate față de valoarea de piață din partea unor persoane, organizații, societăți comerciale, regii autonome, companii/societăți naționale sau instituții publice românești sau străine, inclusiv burse, credite, garanții, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depășește suma de 500 de euro” era plină. La această rubrică, Nicușor Dan făcea, în urmă cu un an, nu mai puțin de 12 mențiuni, dintre care 11 erau donații pe care le-a primit în nume propriu, în sumă totală de 381.300 de lei. În același document, la aceeași rubrică, Nicușor Dan mai precizează că a mai încasat de la Autoritatea Electorală Permanentă suma de 445.961 de lei, reprezentând „decontare campania electorală”.

În total, donațiile și decontul de la AEP înseamnă că în posesia lui Nicușor Dan, până la completarea declarației de avere din 15 iunie 2021, era suma de 827.261 de lei. Primarul Capitalei a depus, anul acesta, o nouă declarație de avere, pentru perioada fiscală cuprinsă între declarația de avere precedentă și cea în curs. La rubrica precizată anterior, nu mai figurează nicio sumă, notează jurnalul.ro. Sursa citată face referire la rubrica în care trebuie precizate activele financiare (conturi bancare, depozite bancare, fonduri de investiții sau fonduri de pensii private). Nicușor Dan nu declară niciun astfel de mijloc de economisire, așa cum nici anul trecut nu a făcut-o. Cei 827.261 de lei s-au evaporat la propriu, notează jurnalul.ro. Ultima variantă a „evaporării” celor 827.261 de lei ar rămâne aceea că banii au fost, pur și simplu, cheltuiți.

VEZI ȘI: Nicușor Dan își taxează electoratul. Mișcare aberantă prin care poate dubla prețul apartamentelor și bloca renovările

Ești un tânăr care vrea să plece de la părinți și să stea în propriul apartament? Ți s-a mărit familia și vrei o camera în plus? Ai venit la studii sau la muncă în capitală și stai cu chirie? Nicușor Dan s-a îngrijit să umfle prețul apartamentelor, să-ți crească chiria și să facă imposibilă renovarea sau extinderea casei.

Dacă proiectul pus în dezbatere de Primăria Generală va trece de Consiliu, în 8 august 2022 piața imobiliară sare în aer. Cei care au acum de vânzare apartamente noi, dar și proprietarii apartamentelor vechi propuse spre vânzare sau închiriere pot să-i mulțumească primarului general, care le face un mare serviciu, pe banii altora. Prețurile, spun experții, s-ar putea dubla,  sărind de la 1500 la 3000 de euro/mp, fiindcă Nicușor oprește orice construcție în București. Corespunzător, cresc prețul apartamentelor vechi și chiriile. În viitorii doi-trei, ani nu se mai poate construi nimic în oraș, dar nici repara sau extinde construcții existente, deci oferta va scădea dramatic, timp în care cererea rămâne neacoperită.

Nicușor Dan încearcă să treacă prin Consiliul general o modificare a Regulamentului Local de Urbanism care să aducă un beneficiu imobiliariștilor care au proiectele finalizate sau aproape de finalizare, dar nu au reușit încă să-și vândă apartamentele.

”Abrogarea” care îți crește chiria sau prețul apartamentului

Modificarea RLU propusă este abrogarea pct. 4.3. din RLU aferent PUG - în forma prevăzută la Art. I din HCGMB nr. 566/2019, adică abrogarea prevederii că fiecare PUZ aprobat se preia ca derogare și se implementează în PUG, însă cu limitarea CUT la valoarea maximă 4. Practic, se urmărește să facă ineficiente juridic și urbanistic toate PUZ-urile care aveau perioada de valabilitate precizată de 5 ani, iar pe celelalte să poată fi denunțate ca nelegale pentru lipsa precizării unei perioade de valabilitate (raportat la art.56 alin.4 din Legea nr. 350/2001). Modificarea propusă de Nicușor Dan poate fi atacată în Justiție, deoarece contravine Legii 350/2001 și Legii 24/2000, de tehnică legislativă, art. 64, alin 1 și 3. Abrogarea nu poate fi decât definitivă. Dacă PUZ au abrogat PUG prin aprobarea lor, acest fapt este definitive. E un principiu de drept, iar ele fac parte integrantă din PUG

Ce înseamnă toate aceste chichițe juridice, cu care primarul general s-a familiarizat în perioada când și-a făcut o meserie din hărțuirea investitorilor care nu-i conveneau? De fapt, Nicușor Dan încearcă să treacă prin Consiliu o hotărâre prin care se dorește lipsirea de eficiență a tuturor hotărârilor acestui Consiliu de aprobare a PUZ aflate în termen de valabilitate. Vezi mai mult aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel