Patronii unei firme din Cluj – destinatarul final al cărnii stricate vândute în România – au fost interceptați telefonic în timp ce conduceau rețeaua “mafiei cărnii”.
Conform procurorilor DIICOT, membrii reţelei "Mafia cărnii" racolau persoane fără posibilităţi materiale pe numele cărora înființau societăţi comerciale, scrie Știridecluj.
Bogdan Curticiu, patronul și administratorul Michelangelo, mărturisea într-o discuție telefonică faptul că poate şterge preţul afişat pe produse: "Nu eşti obligat să le-arăţi... preţul pot să-l şterg, eu pot să fac cu din-ăla, cu corectoru".
Procurorii DIICOT susțin că Bogdan-Radu Curticiu, administratorul firmei SC Michelangelo SRL, ar fi aflat de la unul dintre liderii reţelei, Sorin Seleşiu, că organele de control fiscal fac verificări în privința legăturilor dintre societăţile comerciale care ar fi fraudat statul român cu peste 23 de milioane de lei.
Într-o altă interceptare, Seleşiu îi cerea Anei Drelciuc, administratorul unei alte firme, să nu recunoască tranzacţiile făcute, potrivit Mediafax.
"Seleşiu: Dumneavoastră n-aţi lucrat. Ziceţi că nu aveţi, n-aţi lucrat şi gata, atât...
Drelciuc: ... ăia o să spună c-o venit la mine-n curte şi-o descărcat şi ce am făcut eu cu documentele cu care am lucrat? Iar eu documente am, da, am de la Michelangelo, nu de la Riviera... Cine-i Riviera Trading, ştiţi?
Seleşiu: ...un furnizor de-al meu
Drelciuc: ...bine, haideţi. O să-i spun că marfa mea e de la Michelangelo, nu de la Riviera Trading".
Actele pentru aceste importuri erau fictive. "Edificator cu privire la circuitul fictiv în care este implicată SC Medasimpex SRL este discuţia telefonică din data de 20.12.2013 când Drelciuc Ana i-a cerut lui Seleşiu Sorin: 'vreau o factură de pulpe şi dup-aia ţi-o dau înapoi, numa fă-mi... Mâine am control pe-aicea', întrucât societatea comercială din Piatra Neamţ făcea obiectul unei verificări din partea Direcţiei Antifraudă. În acelaşi context, Drelciuc Ana a solicitat lui Seleşiu Sorin ca transportul de marfă care urma să-l primească, să ajungă la sediul societăţii după terminarea programului tocmai cu scopul de a nu fi luat în evidenţă de organele de control", spun anchetatorii, notează sursa citată.
În acest dosar sunt cercetate 41 de persoane, inclusiv un inspector de la OPC Cluj și unul de la Direcția Sanitar Veterinară Cluj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu