Compania Naţională de Investiţii (CNI) a anunţat, luni, că a schimbat proiectul arhitectural al Stadionului Steaua, acesta urmând să fie construit într-o formă clasică şi nu în formă de stea aşa cum era prevăzut în planul iniţial prezentat în martie 2018.
Directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, a declarat într-o conferinţă de presă că noul proiect al arenei din Ghencea prevede o capacitate mai mare de spectatori, 31.254, faţă de planul iniţial de 30.500. Costurile pentru construcţia Stadionului Steaua se ridică la 64,5 milioane de euro, în noul proiect fiind prevăzută o creştere a locurilor de parcare la peste 570. De asemenea, arena va avea în plus spaţii de antrenament la nivelul parterului pentru tir sportiv, box, lupte, tenis de masă, bowling, precum şi peste 1.400 de mp de spaţii administrative.
Faţă de precedentul proiect, CNI a schimbat arhitectura şi a mărit capacitatea arenei Arcul de Triumf de la 8.100 la 8.207 locuri. În schimb a scăzut costul de construcţie de la 27,2 milioane de euro, la 24 de milioane de euro. Stadionul Rapid va avea tot 14.000 de locuri, însă costul de construcţie a crescut faţă de martie 2018 de la 26 de milioane de euro, la 29 de milioane. Arena va avea o pistă de atletism pentru antrenament sub tribune, o sală de sport sub Peluza Nord şi spaţii de cazare pentru sportivi (28 de locuri). În prezent sunt în curs lucrările de demolare a actualei arene.
În ceea ce priveşte situaţia Stadionul Dinamo, Manuela Pătrăşcoiu a afirmat: "Pentru Stadionul Dinamo, care a fost selectat pentru proiectul EURO 2020, având în vedere problemele juridice cu amplasamentul iniţial, CS Dinamo a depus o solicitare cu un nou amplasament. În acest moment CS Dinamo are în elaborare un PUZ, iar după ce va fi aprobat vom continua etapele de aprobare a indicatorilor, licitare şi execuţie a lucrărilor".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu