Smartphone - Trucuri și sfaturi pentru a îmbunătăți bateria telefonului

Scutaru Cristina / 07 iul 2019 / 23:04 Salveaza PDF Comentarii
telefon
Descriere foto: telefon

În industria de telefonie mobilă există un paradox: smartphone-urile au evoluat remarcabil, dar bateriile lor au rămas parcă blocate în timp.

După aproximativ un an de la achiziționarea unui smartphone puteți observa că bateria nu mai are autonomia de la început. Pentru a prelungi viața acestui dispozitiv, puteți încerca următoarele lucruri prezentate în rândurile de mai jos.

1. Utilizați încărcătoarele pe care le-ați primit la cumpărarea telefonului

 

Deși, mai nou, încărcătoarele sunt făcute astfel încăt să se potrivească oricărui telefon, cel mai bine este să-l utilizați pe cel primit atunci când l-ați cumpărat.

 

2. Evitați supraîncălzirea smartphone-ului

 

Este vară și vă luați telefonul la plajă, lucru total greșit! Există riscul de supraîncălzire. Bateria se deteriorează mult mai repede, chiar dacă nu folosiți telefonul. Este suficient să-l țineți în soare pentru a-l deteriora. Este foarte important ca telefonul să nu fie expus la temperaturi de peste 35 grade Celsius deoarece căldura ar putea deteriora permanent capacitatea bateriei. Daunele pot fi și mai grave atunci când dispozitivul este încărcat în locuri cu temperaturi foarte ridicate.

 

3. Încărcați bateria doar când este necesar

 

Dacă bateria nu s-a descărcat complet, nu trebuie să apelați la încărcător! Pe termen lung, puteți deteriora telefonul. Cel mai bine ar fi să așteptați ca telefonul să se descarce complet pentru a-l încărca. De asemenea, scoateți-l de la încărcat atunci când procesul este 100% complet.

 

4. Activați modulul ”economisire de energie”

 

Multe telefoane includ o funcție interesantă numită "economisire de energie" care vizează, în special, acele momente în care mai aveți puțină baterie. Dacă o activați câștigați câteva minute sau chiar mai multe ore de utilizare.

 

5. Nu activați ecranul non-stop

 

Este important să evitați, pe cât posibil, ca ecranul să fie întotdeauna pornit. Ecranul consumă o mare parte din baterie. Potrivit unor estimări, utilizatorii își consultă telefoanele de aproximativ 150 de ori pe zi. Și, uneori, aproape fără să-și dea seama, lucru nu are cum să nu consume bateria.

 

6. Și aplicațiile consumă bateria

 

Conexiunile continue afectează performanța bateriei, motiv pentru care este bine ca atunci când nu le folosiți să le închideți. De asemenea, jocurile consumă destul de multă baterie. Nu uitați un lucru important -  din când în când eliminați aplicațiile pe care nu le mai folosiți.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24